ΕΛΛΑΔΑ

Νέα μέτρα: Στις 4 οι ανακοινώσεις Πλεύρη – Σε ισχύ από τις έξι το πρωί της Πέμπτης

νέα-μέτρα-στις-4-οι-ανακοινώσεις-πλεύρη-235967

Από τις έξι το πρωί της Πέμπτης θα τεθούν σύμφωνα με πληροφορίες σε ισχύ τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της μετάλλαξης Όμικρον.

Η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό ολοκληρώθηκε με την συμμετοχή του Θάνου Πλεύρη και του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και άλλων κυβερνητικών στελεχών.

Στη μια το μεσημέρι θα συνεδριάσει η επιτροπή των εμπειρογνωμώνων. Στις 4 το απόγευμα θα γίνουν οι ανακοινώσεις των νέων μέτρων από τον υπουργός Υγείας Θάνο Πλεύρη.

Νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου δήλωνε ότι η μετάλλαξη Όμικρον μας φέρνει σε μια κατάσταση που δεν έχουμε αντιμετωπίσει ξανά στο παρελθόν και οφείλουμε να παρέμβουμε αφού τα δεδομένα άλλαξαν.

Ο κ. Οικονόμου επιβεβαίωσε ότι τα μέτρα θα ισχύσουν νωρίτερα, ενώ για τα σχολεία σημείωσε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι αυτά να ανοίξουν κανονικά, ωστόσο τον τελικό λόγο έχουν οι ειδικοί που θα αξιολογήσουν και τα επιδημιολογικά δεδομένα.

«Αν μας εγγυηθούν οι επιστήμονες ότι μπορούν να ανοίξουν με ασφάλεια, δεν υπάρχει λόγος να μετατεθεί το άνοιγμα τους», είπε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Οικονόμου.

newsit.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου