ΕΛΛΑΔΑ

Πρόβλεψη σοκ από τον Σαρηγιάννη – Μπορεί να φτάσουμε έως και τα 60.000 κρούσματα

πρόβλεψη-σοκ-από-τον-σαρηγιάννη-μπο-235226

Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ αναφέρθηκε στην μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες.

«Τα μέτρα θα αρχίσουν να δώσουν αποτέλεσμα μετά από μια εβδομάδα. Τότε θα δούμε μια επιβράδυνση της ξέφρενης πορείας της Όμικρον» ανέφερε ο κ. Σαρηγιάννης.

Ο ίδιος προέβλεψε ότι τις πρώτες μέρες του 2022 θα δούμε νέο μαύρο ρεκόρ κρουσμάτων.

«Είναι πολύ λογικό να δούμε 60.000 κρούσματα»

«Μπορεί να δούμε να ανεβαίνουν κι άλλο τα κρούσματα. Με την τάση που έχουμε τώρα μπορεί να φτάσουμε και τις 60.000. Αν γίνει αυτό από τις 22-23 Ιανουαρίου θα δούμε και αποκλιμάκωση. Το πρόβλημα σε αυτό θα είναι η επιβάρυνση του ΕΣΥ. Παρά την ηπιότητα της νοσηρότητας της νόσησης από την Όμικρον όταν οι αριθμοί είναι τόσο μεγάλοι ένα μικρό ποσοστό θα χρειαστεί και νοσηλεία».

Ο κ. Σαρηγιάννης διευκρίνισε ότι «προς το τέλος της πρώτης εβδομάδας του 2022 είναι πολύ λογικό να δούμε 60.000 κρούσματα. Ο αριθμός αναπαραγωγής χθες ήταν 1,6, αν πάμε στα 28.000 κρούσματα αυτό θα ανεβεί πάρα πολύ. Αυτό σημαίνει ότι 2 θετικοί κολλούν 3».

Σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων ο καθηγητής εξήγησε ότι αν τα σχολεία ανοίξουν μια εβδομάδα αργότερα θα ήταν θετικό γιατί θα αποφύγουμε να συμπέσει το άνοιγμα των σχολείων με την κορύφωση του κλίματος.

in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου