ΕΛΛΑΔΑ

Πειθαρχικός έλεγχος, πρόστιμο και μετάθεση για τον αστυνομικό που έκοβε πρόστιμα χωρίς μάσκα

πειθαρχικός-έλεγχος-πρόστιμο-και-μετ-232991

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αντέδρασε αμέσως κατά του αστυνομικού στην Πάτρα που εκτελούσε την υπηρεσία του και έκοβε πρόστιμα χωρίς να φοράει μάσκα και του επιβλήθηκε πρόστιμο, πειθαρχικός έλεγχος αλλά και μετάθεση σε άλλη υπηρεσία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, «το περιστατικό με αστυνομικό που επέβαλε πρόστιμα σε πολίτες για μάσκα χωρίς ο ίδιος να τη φοράει στην Πάτρα προκάλεσε την άμεση αντίδραση του υπουργού Τάκη Θεοδωρικάκου.

Στον αστυνομικό επιβλήθηκε το προβλεπόμενο πρόστιμο των 300 ευρώ και διατάχθηκε η διενέργεια πειθαρχικού ελέγχου. Επιπλέον αποφασίστηκε η μετακίνησή του σ’ άλλη υπηρεσία».

Σημειώνεται ότι ο εν λόγω αστυνομικός εκτελούσε την υπηρεσία του στην Πάτρα την Πέμπτη (30.12.2021) το πρωί, χωρίς να φοράει μάσκα ενώ οι συνάδελφοί του ήταν σε κοντινό δρόμο και έκαναν ελέγχους σε καταστήματα εστίασης για την τήρηση των υγειονομικών μέτρων.

Σύμφωνα με το pelop.gr, πολλοί ήταν οι περαστικοί που ενοχλήθηκαν και αντέδρασαν κατά του αστυνομικού, περιγράφοντας τη συμπεριφορά του ως προκλητική. Μάλιστα, στη συμβολή των οδών Αγίου Ανδρέου και Γεροκωστοπούλου, τη στιγμή που έκοβε κλήση για παράνομη στάθμευση, συνομιλούσε με δυο πολίτες που βρίσκονταν σε καφετέρια και, επίσης, δεν φορούσαν μάσκα.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου