ΕΛΛΑΔΑ

Συνάντηση Κεφαλογιάννη με πρέσβεις αραβικών κρατών

συνάντηση-κεφαλογιάννη-με-πρέσβεις-α-231784

Θέματα θεωρήσεων εισόδου (visa) στην Ελλάδα από τις αραβικές χώρες βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης της υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη με τους πρέσβεις των αραβικών κρατών, στην κατοικία του πρέσβη της Σαουδικής Αραβίας στην Αθήνα Rayed Krimly.

Η υπουργός Τουρισμού, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, τόνισε τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την παροχή διευκολύνσεων στην έκδοση visa αναφορικά με τους «επισκέπτες καλής πίστης» και κάλεσε τους Άραβες να επισκεφθούν την Ελλάδα.

Επίσης, συζητήθηκαν οι δυνατότητες απευθείας αεροπορικής σύνδεσης της Αθήνας με τα αραβικά κράτη, γεγονός που θα είχε θετική επίδραση στην τόνωση των τουριστικών σχέσεων των δύο πλευρών.

Παράλληλα, στο τραπέζι έπεσε και το ενδεχόμενο να συναντηθούν στην Αθήνα οι υπουργοί Τουρισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των αραβικών κρατών, στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας της Ε.Ε.

Σημειώνεται ότι ο πρέσβης της Σαουδικής Αραβίας Rayed Krimly έκανε ειδική αναφορά στις εξαιρετικές σχέσεις που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ του αραβικού κόσμου και της Ελλάδας, και ευχαρίστησε την κυρία Κεφαλογιάννη για την επίσκεψή της στη Σ. Αραβία.

zougla.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου