ΕΛΛΑΔΑ

Πάγκαλος: Ζητεί ασυμβίβαστο για υποψήφιους δημάρχους – περιφερειάρχες

πάγκαλος-ζητεί-ασυμβίβαστο-για-υποψή-231752

Τη θέση ότι οι βουλευτές που θα θέσουν υποψηφιότητα στις αυτοδιοικητικές εκλογές πρέπει να παραιτηθούν από το βουλευτικό τους αξίωμα, εξέφρασε ο Θεόδωρος Πάγκαλος μιλώντας την Τρίτη στον Βήμα 99,5.

«Όλοι οι βουλευτές-υποψήφιοι δήμαρχοι να παραιτηθούν από βουλευτές ή να μην είναι υποψήφιοι δήμαρχοι. Και οι περιφερειάρχες, όλων των κομμάτων. Και μετά να δεσμευτούν ότι θα ολοκληρώσουν την τετραετία» υποστήριξε.

Παράλληλα, κάλεσε την υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ για την περιφέρεια Αττικής Ρένα Δούρου να παραιτηθεί. «Και η κυρία Δούρου να πει ότι παραιτείται από βουλευτής. Βουλευτής δεν είναι; Οι μισοί υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ είναι βουλευτές, γιατί έχει μεγάλο πλούτο στελεχών» δήλωσε.

Υποστήριξε ακόμη ότι δεν χρειάζεται αλλαγή του Συντάγματος αλλά να αναλάβει κάθε κόμμα και κάθε υποψήφιος την πολιτική ευθύνη γι’ αυτό.

Για τον δήμο Αθηναίων, ο κ. Πάγκαλος επισήμανε ότι η ΝΔ θα έπρεπε να στηρίξει τον Γιώργο Καμίνη, αφού -όπως ανέφερε- είναι «ένας δήμαρχος με αυτοδιοικητικά κριτήρια και ο πλέον επιτυχημένος στην Αθήνα τα τελευταία χρόνια».

«Υποστηρίζει, όμως, τον κ. Κακλαμάνη, που είναι αποτυχών για τη δημαρχία και θέλει να επανέλθει, και τον κ. Σπηλιωτόπουλο. Είναι βελούδινη, όμως, η σχέση με τον κ. Κακλαμάνη και έτσι έχω αντιληφθεί, ενώ ο κ. Σπηλιωτόπουλος είναι, λέει, βουλευτής που δεν θα παραιτηθεί και θα παραιτηθεί μετά και άλλες τέτοιες σαχλαμάρες» είπε χαρακτηριστικά.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου