ΕΛΛΑΔΑ

Δεκαπέντε συλλήψεις στη Ζάκυνθο για διακίνηση ναρκωτικών

δεκαπέντε-συλλήψεις-στη-ζάκυνθο-για-δ-231710

Δεκαπέντε άτομα συνελήφθησαν στη Ζάκθνθο κατηγορούμενα για διακίνηση κάνναβης, ηρωίνης και κοκαΐνης.

Σε έρευνα που έγινε στα σπίτια των συλληφθέντων σε αυτοκίνητα, αλλά και σε ερημικές τοποθεσίες που χρησιμοποιούσαν σαν αποθήκες, με τη συνδρομή δικαστικού λειτουργού και αστυνομικού σκύλου, βρέθηκαν 2 κιλά κάνναβης, 433 γραμμάρια ηρωίνης, 3 γραμμάρια κοκαΐνης, τα οποία κατασχέθηκαν μαζί με 3 αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν οι δράστες για τη μεταφορά των ναρκωτικών, 800 ευρώ, 18 κινητά τηλέφωνα, δυο σιδερογροθιές και δυο αεροβόλα όπλα.

Η επιχείρηση εξάρθρωσης του κυκλώματος άρχισε χθες αργά το βράδυ, όταν οι άντρες της ασφάλειας Ζακύνθου, συνέλαβαν, καθώς κατέβαιναν από το καράβι, δύο αλλοδαπές γυναίκες που μετέφεραν 2 κιλά κάνναβης για λογαριασμό της οργάνωσης. Αμέσως μετά ακολούθησε μπαράζ συλλήψεων.

Συνολικά, στα χέρια των αστυνομικών αρχών βρίσκονται 9 άτομα ζακυνθινής καταγωγής, 5 αλβανικής και ουκρανικής καταγωγής, ηλικίας από 20 έως 48 ετών, ενώ στην δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνεται και ένας 29χρονος αλβανικής καταγωγής που είναι έγκλειστος στο σωφρονιστικό κατάστημα Πατρών.

Για τους παραπάνω σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, της παράνομης οπλοκατοχής και της παράνομης παραμονής στην χώρα.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό διευθυντή Ζακύνθου, ταξίαρχο Ν. Ιωαννίδη, «από τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν και αξιολογήθηκαν, διαπιστώθηκε ότι η εγκληματική ομάδα, ακολουθώντας συγκεκριμένη μεθοδολογία και έχοντας ιεραρχική δομή, δραστηριοποιούνταν το τελευταίο εξάμηνο, περίπου, στη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων “σκληρών” ναρκωτικών, αποκομίζοντας μεγάλο χρηματικό όφελος».

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στο εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου σήμερα το βράδυ.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου