ΕΛΛΑΔΑ

«Σφίγγες» οι σύζυγοι των δύο μαφιόζων για το φονικό της Βάρης

σφίγγες-οι-σύζυγοι-των-δύο-μαφιόζων-230358

Την άκρη του νήματος του φονικού της Βάρης προσπαθούν να εντοπίσουν οι αστυνομικές Αρχές, ενώ οι καταθέσεις των συζύγων τους δεν έριξαν περισσότερο φως στην υπόθεση.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές οι δύο γυναίκες στις καταθέσεις τους είπαν πως δεν θυμούνται που διέμεναν και πως είχαν έρθει από το Μαυροβούνιο πριν απο τις γιορτές. Μάλιστα οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι είπαν στους αστυνομικούς πως δεν θυμούνται ούτε την διεύθυνση αλλά ούτε και την περιοχή που έμεναν.

Επιπλέον μια εκ των δύο συζύγων στην κατάθεση της φέρεται να είπε πως γνώριζε ότι ο άνδρας της ήταν φυγάς, αλλά δεν ήξερε την επαγγελματική του ενασχόληση.

Πηγές της ΕΛΑΣ αναφέρουν ότι σε ένα απο τα δύο θέματα βρέθηκε πάνω του μια πιστωτική κάρτα με πλαστά κροάτικα στοιχεία, κλειδιά και ένα χαρτονόμισμα των 500 ευρω. Πάντως οι ελληνικές αρχές επιχειρούν να ρίξουν περισσότερο μέσω των αρχών της Σερβίας με τις οποίες προσπαθούν να έρθουν σε συνεννόηση μέσω Interpol.

Οι δύο νεκροί της επίθεσης στην ταβέρνα

Φωτογραφίες και στοιχεία των δύο νεκρών από τη διπλή εκτέλεση αργά το απόγευμα του Σαββάτου σε γνωστή ταβέρνα στη Βάρη δημοσιεύουν ΜΜΕ της Σερβίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Kurir, τα δύο θύματα ήταν μέλη της μαφιόζικης φατρίας «Σκάλιαρι», η οποία έχει ως έδρα το Μαυροβούνιο, αλλά δραστηριοποιείται σε αρκετές χώρες των Βαλκανίων και της Ευρώπης.

«Πόλεμος» Μαυροβούνιων μαφιόζων

Τα σερβικά ΜΜΕ «φωτογραφίζουν» ως υπεύθυνη της εκτέλεσης την ομάδα «Καβάτσκι». Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως οι δυο οργανώσεις ήταν αρχικά ενωμένες, όμως το 2014 ξέσπασε εμφύλιος όταν «χάθηκαν» 200 κιλά ηρωίνης.

Έκτοτε, ο μαφιόζικος «πόλεμος» έχει ως αποτέλεσμα 23 νεκρούς, μαζί με αυτούς της Βάρης.

Εις βάρος των δύο νεκρών υπάρχει διεθνή ερυθρά αγγελία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και άλλα αδικήματα στη χώρα τους.

Από το 2018 κρύβονταν στην Ελλάδα.

Οι δύο νεκροί

Σε ρεπορτάζ της για το μακελειό της Βάρης, η σερβική εφημερίδα Kurir επισημαίνει ότι τα θύματα ήταν ο Ιγκόρ Ντέντοβιτς (Igor Dedovic) και ο Στεβάν Σταμάτοβιτς (Stevan Stamatovic), αμφότεροι 43 ετών.

Ο 44χρονος από την Σλοβενία έχασε επιτόπου τη ζωή του, ενώ ο 44χρονος από το Μαυροβούνιο λίγο αργότερα μεταφερόμενος στο Ασκληπιείο Νοσοκομείο Βούλας, ενώ τραυματισμένη στον μηρό μεταφέρθηκε στο ίδιο νοσοκομείο και η σύζυγός του.

Οι μαρτυρίες

Άτομα που είχαν δει τα θύματα, αναφέρουν πως εμφανίζονταν ευκατάστατα, ενώ στην συγκεκριμένη οικογενειακή ταβέρνα έτρωγαν τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, κάτι που φαίνεται να γνώριζαν και οι δράστες. Οι αρμόδιοι αξιωματικοί έλαβαν καταθέσεις από όλους τους θαμώνες του καταστήματος, τους ιδιοκτήτες και τους υπαλλήλους, προσπάθησαν να κάνουν το ίδιο με τη σύζυγο και τα ανήλικα παιδιά του 44χρονου Σλοβένου, αλλά και την τραυματισμένη σύζυγο του δεύτερου θύματος από το Μαυροβούνιο, ωστόσο βρίσκονταν σε κατάσταση σοκ και κατέστη αδύνατο.

Οι άνδρες της σήμανσης περισυνέλλεξαν πάνω από 20 κάλυκες των 9mm από δύο όπλα.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου