ΕΛΛΑΔΑ

ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ με συνταγές εντός των τειχών της ΕΕ

συριζα-και-νδ-με-συνταγές-εντός-των-τει-229167

Ευθεία επίθεση με χαρακτηριστικό σημείο αναφοράς τον διμέτωπο αγώνα, τόσο κατά της κυβέρνησης όσο και κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εξαπολύει το ΚΚΕ εν όψει των διπλών εκλογών τον Μάιο.

Η επιλογή της τακτικής που θα ακολουθήσει η ηγεσία του ΚΚΕ αποτυπώθηκε και στη συνέντευξη που παραχώρησε στο «Εθνος της Κυριακής» ο γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας, καθώς επεσήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εξελίσσεται σε νέο ΠΑΣΟΚ.

«Η κριτική μας στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στη ΝΔ είναι κριτική στις δύο διαφορετικές συνταγές αστικής διαχείρισης που κινούνται εντός των τειχών της ΕΕ, του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης και γι’ αυτό είναι από χέρι αντιλαϊκές», είπε, ενώ χαρακτήρισε το «ρεύμα Λαφαζάνη» το «αριστερό» άλλοθι του ΣΥΡΙΖΑ. «Οταν ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για διαγραφή μέρους του χρέους, κοροϊδεύει συνειδητά, αφού και αυτό παραπέμπει σε ευρωπαϊκές διασκέψεις και συμφωνίες, που ακόμη και αν επιτευχθούν, θα υπάρχουν σκληρά ανταλλάγματα τα οποία θα πληρώσει πάλι ο λαός», αναφέρει ο γγ του ΚΚΕ.

Ο κ. Κουτσούμπας μίλησε την Παρασκευή στις Βρυξέλλες, στην έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με θέμα «Οι κομμουνιστές στην πρωτοπορία της ταξικής πάλης για τον σοσιαλισμό. Καταδικάζουμε τον αντικομμουνισμό», όπου μεταξύ άλλων κατέκρινε ευθέως και τις «δυνάμεις του οπορτουνισμού, που πρωταγωνιστούν στο λεγόμενο -Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς-». Δυνάμεις που, όπως είπε, «ενστερνίζονται όλα τα αστικά ξεπερασμένα ιδεολογήματα για να δικαιολογήσουν την ενσωμάτωσή τους και τη χειραγώγησή τους από την αστική τάξη, την παραίτησή τους από την πάλη για τη ριζική αλλαγή της κοινωνίας, για την ανατροπή του καπιταλισμού και την οικοδόμηση του σοσιαλισμού».

Η ΕΕ είναι μια ένωση «που δεν μπορεί να αλλάξει, να εκδημοκρατιστεί και να εξανθρωπιστεί, όπως ισχυρίζεται το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και ο ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε ο Δ. Κουτσούμπας, ενώ κατηγόρησε όσους «επιδιώκουν να κάνουν το -μαύρο-άσπρο-, που συνειδητά και σχεδιασμένα επιδιώκουν το ξαναγράψιμο της ιστορίας, ιδίως των τελευταίων 100 χρόνων, αρχίζοντας από τη Μεγάλη Οκτωβριανή Επανάσταση». Ενώ επεσήμανε ότι η ΕΕ από την πρώτη στιγμή ίδρυσης της είχε ανοιχτό μέτωπο απέναντι στις σοσιαλιστικές χώρες, τους αγώνες των λαών και το εργατικό λαϊκό κίνημα.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου