ΕΛΛΑΔΑ

Εξάρθρωση κυκλωμάτων διακίνησης σκληρών ναρκωτικών με δράση και στην Λάρισα

εξάρθρωση-κυκλωμάτων-διακίνησης-σκλ-227567

Εξαρθρώθηκαν μετά την σύλληψη 9 ατόμων από άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας δύο εγκληματικές οργανώσεις, τα μέλη των οποίων φέρεται να ασχολούνταν συστηματικά στην προμήθεια, αποθήκευση και διακίνηση σκληρών ναρκωτικών ουσιών, κυρίως κοκαΐνης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, οι δύο οργανώσεις δρούσαν σε περιοχές της Αττικής καθώς και στην ευρύτερη περιοχή της Ηγουμενίτσας και της Λάρισας, ενώ κρατούμενος των φυλακών Πάτρας φέρεται να είχε αρχηγικό ρόλο. Οι συλληφθέντες είχαν διακινήσει κατά το τελευταίο πεντάμηνο ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, αποκομίζοντας παράνομο όφελος που ξεπερνά τις 95.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες κοκαΐνης και κάνναβης, χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, κινητά τηλέφωνα, ένα αεροβόλο περίστροφο, δύο υπολογιστές και τρία αυτοκίνητα.

Για την εξάρθρωση των εγκληματικών οργανώσεων έγιναν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας αστυνομικές επιχειρήσεις με τη συμμετοχή αστυνομικών διαφόρων υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας και του Τμήματος Ασφάλειας Δυτικής Αχαΐας.

Οι συλλήψεις των 9 ατόμων έγιναν χθες και σήμερα. Ειδικότερα, στην ευρύτερη περιοχή της Ηγουμενίτσας συνελήφθησαν δύο Έλληνες ηλικίας 48 και 35 ετών και ένας 70χρονος. Επίσης, σε περιοχές της Αττικής συννελήφθηκαν 42χρονος ο οποίος φέρεται ως αρχηγός της πρώτης οργάνωσης και μία 47χρονη αλλοδαπή, στη Λάρισα τρεις Έλληνες, ηλικίας 22, 58 και 68 ετών και στη Χαλκίδα ένας 52χρονος.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και όπλων καθώς και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν για τη συμμετοχή τους στις εγκληματικές ομάδες ακόμη 5 άτομα, εκ των οποίων, ένας έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης της χώρας και αρχηγικό μέλος της δεύτερης οργάνωσης. Πρόκειται για έναν 42χρονο έγκλειστο στο Κατάστημα Κράτησης Πάτρας, όπου εκτίει ποινή φυλάκισης για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται και τρία ακόμα άτομα, στα οποία αποδίδονται κατηγορίες για προμήθεια ναρκωτικών από τις εγκληματικές οργανώσεις. Οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ το προανακριτικό έργο συνεχίζεται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου