ΕΛΛΑΔΑ

Καθοριστικές οι επόμενες ώρες για την αποσωλήνωση του 16χρονου Γιάννη

καθοριστικές-οι-επόμενες-ώρες-για-την-226051

Καθοριστικές χαρακτηρίζονται από τους θεράποντες γιατρούς οι επόμενες ώρες για την αποσωλήνωση του 16χρονου Γιάννη που σκότωσε κατά το λάθος το θείο του, ενώ κυνηγούσαν στην Άρτα.

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε λίγο πριν το μεσημέρι από το Γενικό Νοσοκομείο Άρτας και υπογράφεται από το Συντονιστή Διευθυντή της ΜΕΘ, Χριστόδουλος Ναθαναήλ η κατάσταση την υγείας του Γιαννάκη μετά τη χειρουργική επέμβαση στην οποία υπεβλήθηκε είναι σταθερή. «Ο ασθενής συνεχίζει να βρίσκεται σε καταστολή και με μηχανική υποστήριξη της αναπνοής. Τα ζωτικά του σημεία είναι σταθερά και η οξυγόνωση των πνευμόνων ικανοποιητική. Προβλέπεται να παραμείνει σήμερα σε καταστολή και εάν η εξέλιξη της υγείας του συνεχίσει να είναι καλή από αύριο θα αρχίσει η διαδικασία αφύπνισης του ασθενούς», αναφέρεται στο ιατρικό ανακοινωθέν.

«Αύριο είναι μια καλή μέρα για να γίνει πιθανώς η αποσωλήνωση. Τώρα που με καλείτε είμαστε πάνω στον ασθενή, κάνουμε μια αλλαγή στο τραύμα. Θα πάει καλά, δεν έχουν τραυματιστεί άλλα ζωτικά όργανα», λέει στο newsit.gr, ο κ. Χριστόδουλος Ναθαναήλ, ενώ ο επικεφαλής της ομάδας που χειρούργησε τον 16χρονο, Παύλος Στασινός αναφέρει: «Είναι καλή η εικόνα του. Αν θα γίνει η αποσωλήνωση του ασθενή, αυτό θα το αποφασίσουν οι εντατικολόγοι».

Από την πλευρά του το μέλος του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου της Άρτας, Λεωνίδας Γεωργούσης τονίζει στο newsit.gr: «Είναι καλά το παιδί. Το γεγονός ότι του αφαιρέθηκε σχεδόν το 1/3 του πνεύμονα, είναι σίγουρο ότι δεν θα επηρεάσει την υγεία του 16χρονου, φαίνεται ότι θα πάει καλά».

Σύμφωνα με το διοικητή του νοσοκομείο της Άρτας, Ευάγγελο Νταλούκα οι γονείς του 16χρονου πήραν εξιτήριο. «Δεν νοσηλεύεται πλέον στο νοσοκομείο. Όλη η οικογένεια στρεσαρίστηκε πάρα πολύ με το τραγικό περιστατικό και η μάνα του 16χρονου σε λίγες μέρες γεννάει».

Ο πατέρας του έφηβου και αδερφός του αδικοχαμένου 33χρονου είχε μπει εσπευσμένα στο νοσοκομείο σε κατάσταση σοκ, έπειτα συνελήφθη από τις αρχές και λίγες ώρες μετά την κηδεία του 33χρονου Γιώργου ξαναμπήκε στο νοσοκομείο με καρδιολογικό πρόβλημα. Ο κος Γεωργούσης εξήγησε στο newsit.gr ότι «ο πατέρας είχε καρδιολογικά προβλήματα από παλιότερα».

Η μητέρα του έφηβου Γιάννη που είναι έγκυος στον όγδοο μήνα κύησης, και σε λίγες ημέρες θα φέρεις τον κόσμο το τρίτο της παιδί, βγήκε από το νοσοκομείο της Άρτας, καθώς είχε μεταφερθεί εκεί σε κατάσταση σοκ και χρειάστηκε να την παρακολουθήσει ψυχολόγος.

newsit.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου