ΕΛΛΑΔΑ

Πλεύρης: Με θετικό rapid test άδεια από τη δουλειά – Οι αλλαγές στα πιστοποιητικά νόσησης

πλεύρης-με-θετικό-rapid-test-άδεια-από-τη-δουλε-225230

Τα νέα μέτρα τα οποία έχουν να κάνουν με την άδεια για εργαζομένους που νοσούν από κορονοϊό, αλλά και τη λήψη του πιστοποιητικού νόσησης ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Οπως έκανε γνωστό θα μπορούν να λαμβάνουν άδεια όλοι οι εργαζόμενοι με θετικό rapid test είτε είναι εμβολιασμένοι είτε όχι τονίζοντας ότι άμεσα θα εκδοθεί και νέα ΚΥΑ.

Ο υπουργός Υγείας, διευκρίνισε ακόμα ότι όλοι όσοι είναι εμβολιασμένοι και βρεθούν θετικοί στον κορονοϊό με rapid test θα έχουν την δυνατότητα να λάβουν και το πιστοποιητικό νόσησης.

Από την άλλη πιστοποιητικό νόσησης θα λαμβάνουν οι ανεμβολίαστοι πολίτες, μόνο αν υπάρχει θετικό PCR τεστ.

«Οι εμβολιασμένοι για να το λάβουν θα πρέπει να έχουν θετικό rapid test και οι ανεμβολίαστοι θετικό PCR. Για να δοθεί αναρρωτική άδεια από την εργασία, αρκεί το θετικό rapid test για όλους και οι εργοδότες στην περίπτωση αυτή είναι υποχρεωμένοι να δίνουν την αναρρωτική άδεια», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πλεύρης.

Η μετάλλαξη “Όμικρον” πλέον είναι κυρίαρχη στη χώρα μας και η άνοδος των κρουσμάτων αναμενόμενο, δεδομένου ότι η “Όμικρον” είναι η πλέον μεταδοτική, ανέφερε ο υπουργός Υγείας.

Ο κ.Πλεύρης αναφέρθηκε και στην πίεση που υπάρχει στο ΕΣΥ, η οποία σε πρώτη φάση παρατηρείται στα επείγοντα περιστατικά κυρίως και στις απλές κλίνες.

«Είμαστε σε συνεχή παρακολούθηση και για να ενισχύσουμε το ΕΣΥ αλλά και για να κάνουμε τις παρεμβάσεις που χρειάζονται», σημείωσε και αναφέρθηκε στη συμφωνία με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Κλινικών. Άμεσα, όπως είπε, θα διατεθεί από τις ιδιωτικές κλινικές το 10% έως 15% των απλών κλινών τους προκειμένου να διαχειρίζονται covid περιστατικά. Συνεργασία υπάρχει και στο σκέλος των κλινών ΜΕΘ που το σύνολό τους έχει διατεθεί για non covid περιστατικά στο ΕΣΥ, αλλά και σε άλλα περιστατικά non covid που διαχειρίζονται οι ιδιωτικές κλινικές κατόπιν κατεύθυνσης που δίνεται από το ΕΣΥ.

newsit.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου