ΕΛΛΑΔΑ

Δεν παραδίδουν τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ οι επικεφαλής στο δήμο Βύρωνα

δεν-παραδίδουν-τα-ιατρεία-του-εοπυυ-οι-222298

Την απόφαση να μην παραδώσουν τα κτίρια του ΕΟΠΥΥ, τα μηχανήματα και το υλικό έλαβαν οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων του δήμου Βύρωνα, σε έκτακτη σύσκεψη, με θέμα το κλείσιμο των ιατρείων.

Οι επικεφαλής κατήγγειλαν την ηγεσία του υπουργείου Υγείας «για τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις» που ακολούθησε, διότι προχωρά στο κλείσιμο των ιατρείων παρά τις προ τριμήνου δημόσιες δηλώσεις και δεσμεύσεις του αρμόδιου υπουργού για διατήρηση των ιατρείων.

Σε ανακοίνωσή τους, υποστηρίζουν ότι «η κίνησή μας μπορεί να έχει συμβολικά χαρακτηριστικά, όμως διατρανώνει την ξεκάθαρη βούλησή μας να αντισταθούμε σε διαδικασίες που εκθέτουν σε κίνδυνο την υγεία χιλιάδων συμπολιτών μας και στην προσπάθεια υποβάθμισης των δημοσίων υπηρεσιών Υγείας».

Επίσης, αποφασίσθηκε για τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου κοινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με τους φορείς της πόλης και τους εκπροσώπους της ιατρικής κοινότητας, προκειμένου να καθορισθεί η περαιτέρω στάση τους.

Παρόντες στη σύσκεψη ήταν ο δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων «Βύρωνας – Καθαρή Επιλογή» Παναγιώτης Κόνσουλας, «Δημοτική Πρωτοβουλία Στάση Βύρωνα» Άκης Κατωπόδης, «Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα» Αναστάσιος Γουδέλης, «Δημοτική Κίνηση Πολιτών Βύρωνα – Δύναμη Ελπίδας» Αλέξης Σωτηρόπουλος και ο αρμόδιος για θέματα Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του Δήμου και επικεφαλής της παράταξης «Νέα Εποχή Βύρωνα» Χρήστος Γώγος.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου