ΕΛΛΑΔΑ

Μεσσηνία: Εξήγησαν γιατί ξέθαψαν γυναίκα σε νεκροταφείο και την έβαλαν καθιστή απέναντι στην είσοδο

μεσσηνία-εξήγησαν-γιατί-ξέθαψαν-γυνα-220975
Η εύρεση ό,τι πολύτιμου μπορεί να υπήρχε και κυρίως κοσμημάτων ήταν το κίνητρο του 21χρονου Ρομά που προκάλεσε φρίκη στο νεκροταφείο Πλατέος, μαζί με τρία ανήλικα παιδιά (δύο 12χρονοι και ένας 16χρονος) βεβηλώνοντας τάφους και προσβάλλοντας τη μνήμη νεκρών.

Τo ότι προχώρησε σε τέτοιες πράξεις μέρα – μεσημέρι ακόμα δεν μπορεί να το χωρέσει ανθρώπου νους, ενώ μετά την απολογία του το περασμένο Σάββατο για σειρά κλοπών στη Μεσσηνία, ομολόγησε τις πράξεις του στο νεκροταφείο και την εκκλησία του χωριού. Πλέον έχει οδηγηθεί στις φυλακές, μετά την απόφαση εισαγγελέα και ανακριτή να κριθεί προφυλακιστέος.

Το κοιμητήριο στο Πλατύ βρίσκεται έξω από το χωριό και όλα συνέβησαν το μεσημέρι στις 16 Δεκεμβρίου. Ο τελευταίος κάτοικος της περιοχής είχε επισκεφθεί το κοιμητήριο περίπου στις 14.00. Έπειτα, όμως, από τρία τέταρτα στο κοιμητήριο έφτασε κοινοτικός σύμβουλος της περιοχής και αυτό που αντίκρισε θα το θυμάται μια ζωή.

Μπαίνοντας βρέθηκε μπροστά στη σορό μιας γυναίκας που είχαν ξεθάψει άγνωστοι, την είχαν βγάλει από τον τάφο και την είχαν εναποθέσει σε καθιστή θέση. Στη συνέχεια διαπίστωσε ότι είχαν προκαλέσει εκτεταμένες φθορές σε άλλα έξι μνημεία, ενώ σε ένα από αυτά (που χρησιμοποιούνταν ως οστεοφυλάκιο) οι φθορές είχαν φτάσει μέχρι τα οστά που φυλάσσονταν.

Επίσης, οι δράστες είχαν μπει στην εκκλησία και είχαν πετάξει μια εικόνα στο έδαφος, είχαν μετακινήσει βίαια το μανουάλι με τα κεριά και είχαν ανακατέψει την Αγία Τράπεζα.

“Ψάχναμε για δαχτυλίδα και χρυσαφικά”

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας δε σταμάτησε όλο αυτό το διάστημα να ερευνά την υπόθεση, μέχρι που προχθές όλα τα στοιχεία οδήγησαν στον 21χρονο, ο οποίος μόλις είχε πέσει στα χέρια τους για τη διάπραξη 13 κλοπών. Όπως αποδείχθηκε, πήγε στο νεκροταφείο μαζί με δύο αδέλφια Ρομά, 16 και 12 ετών, όπως και άλλον έναν 12χρονο.

Ο τάφος της γυναίκας ήταν ο πρώτος που βρήκε μπροστά του, τον οποίο έσπασε και, όπως είπε ο ίδιος, έβγαλε τη σορό προκειμένου να ψάξει από κάτω για δαχτυλίδια ή άλλα χρυσαφικά.

Οι 12χρονοι, όταν τον είδαν να βγάζει τη σορό, τρομοκρατήθηκαν και έφυγαν, ενώ ο 16χρονος παρέμεινε. Αρχικά ο 21χρονος αρνήθηκε τη βεβήλωση των τάφων και την προσβολή νεκρού στο κοιμητήριο του Πλατέος, αλλά τελικά ομολόγησε, λέγοντας πως έσπασε τους τάφους για να βρει χρυσαφικά.

Πηγή: tharrosnews.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου