ΕΛΛΑΔΑ

Πάγκαλος: Ασήμαντος και ανύπαρκτος ο Ολι Ρεν

πάγκαλος-ασήμαντος-και-ανύπαρκτος-ο-ο-220566

Πυρά κατά του Ευρωπαίου Επιτρόπου για τις Νομισματικές Υποθέσεις, Όλι Ρεν, εξαπέλυσε σήμερα ο Θόδωρος Πάγκαλος, χαρακτηρίζοντας τον «ασήμαντο άνθρωπο» που «καλά θα κάνει να απαλλάξει τους Ευρωπαίους από την παρουσία του, καθώς απλώς εισπράττει έναν παχυλό μισθό χωρίς να κάνει τίποτα».

«Τον έχω συναντήσει σε πολύ νεαρά ηλικία, όταν ήταν διαπραγματευτής της φινλανδικής ένταξης στην Ε.Ε. και ήταν ένα πρόσωπο εντελώς ανύπαρκτο. Φαντάζομαι ότι θα τον είχαν τοποθετήσει εκεί για κομματικούς λόγους, επειδή ήταν εκλεκτός, και γι’ αυτό το λόγο η Φινλανδία ερχόταν στις διαπραγματεύσεις κατά εντελώς ασύντακτο τρόπο, χύμα» δήλωσε ο κ. Πάγκαλος, μιλώντας το πρωί στον Βήμα fm.

«Κάθε υπουργός είχε τα δικά του και ήταν πρωτοφανές για μια οργανωμένη χώρα. Για την Ελλάδα συνέβαινε στο παρελθόν και συμβαίνει και τώρα πολλές φορές, αλλά για μία χώρα όπως η Φινλανδία ήταν πρωτοφανές. Είχαν τότε έναν υπουργό Γεωργίας που ήταν μέγας γαιοκτήμων και είχε 180 αντιρρήσεις που δεν διαπραγματευόταν ούτε κατά διάνοια. Ήταν απόλυτες οι αντιρρήσεις του και όταν έγινε αυτή η ιστορική διαπραγμάτευση, διότι κράτησε 48 ώρες και δεν κοιμόταν το συμβούλιο, τους είπα ότι δεν λύεται η συνεδρίαση και όταν είσαι εκεί και δεν μιλάς είναι σαν να συναινείς» συνέχισε και πρόσθεσε: «Αποδέσμευσα μόνον τους Σουηδούς, που δεν είχαν προβλήματα και ήταν ανταγωνιστική η θέση τους. Τελειώνουμε λοιπόν τη συνεδρίαση μετά από μερικές μέρες και υπογράφω με τους Σουηδούς και τρελαίνονται οι Φινλανδοί. Μπαίνουν μέσα και καταεξευτελίστηκε τελείως ο κ. Ρεν και με μίσησαν θανασίμως».

Και κατέληξε: «Αλλά ο Ρεν μου είχε κάνει χείριστη εντύπωση και δεν κατάλαβα ποτέ με τι προσόντα πήρε αυτές τις μακρόσυρτες ιδιότητές του. Καταψηφίστηκε ήδη ως αντιπρόεδρος και δεν έχει καμία ελπίδα ευτυχώς, αλλά δεν έχουν καμία σημασία αυτά που λέει και καμία ισχύ. Όταν λέει κάτι και εμείς χαιρόμαστε, γιατί το έχουμε κάνει και αυτό, ό,τι να’ ναι κάνουμε, και τώρα ασήμαντο είναι αυτό που κάνουμε. Πρόκειται για ασήμαντο άνθρωπο. Δεν έχει καμία σημασία και καλά θα κάνει να απαλλάξει τους Ευρωπαίους από την παρουσία του, καθώς απλώς εισπράττει έναν παχυλό μισθό χωρίς να κάνει τίποτα. Είναι ανύπαρκτος…»

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου