ΕΛΛΑΔΑ

«Γαλάζια» ταραχή για την Αττική

γαλάζια-ταραχή-για-την-αττική-220556

Λύση και μάλιστα άμεσα, σε ό,τι αφορά το πρόσωπο που θα υποστηριχθεί από τη ΝΔ για την Περιφέρεια Αττικής, ζητούν υψηλόβαθμα κομματικά στελέχη της ΝΔ, καθώς θεωρούν ότι η καθυστέρηση που παρατηρείται σε ό,τι αφορά τον κ. Ανδρ. Παχατουρίδη βλάπτει τόσο τον ίδιο τον δήμαρχο Περιστερίου όσο και το κόμμα.

Στο επιτελείο της λ. Συγγρού αρχίζουν και γίνονται δεύτερες σκέψεις ως προς τα πιθανά πρόσωπα που θα μπορούσαν να «τρέξουν» στην κούρσα και σε αυτό που όλοι παραμένουν σταθεροί είναι πως ο υποψήφιος που θα στηριχτεί από το κυβερνών κόμμα θα πρέπει να είναι αυτοδιοικητικός και να ξεπερνά τα στενά όρια του κομματικού μηχανισμού.

Τα ονόματα που ακούγονται είναι αυτά του κ. Γρ. Ζαφειρόπουλου, ενώ ορισμένοι προτείνουν και τον κ. Δημ. Καλογερόπουλο, πρώην δήμαρχο Αιγάλεω, που γνωρίζει όσο λίγοι τα θέματα της Αυτοδιοίκησης. Πάντως, καμιά απόφαση δεν πρόκειται να ληφθεί μέσα στις επόμενες ημέρες καθώς έχουν αποφασίσει να δώσουν λίγο χρόνο ακόμη στον κ. Παχατουρίδη προκειμένου να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του.

Την ίδια ώρα, τα προβλήματα σε Θεσσαλονίκη και Πειραιά εντείνονται. Στο μεγάλο λιμάνι ο κ. Βασ. Μιχαλολιάκος, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του κ. Γ. Μελά (πρώτου σε σταυρούς δημοτικού συμβούλου της παράταξής του), πέρασε στην αντεπίθεση και σε δηλώσεις του (ρ/ς Alpha) τόνισε χαρακτηριστικά: «Κάποιοι δεν με θέλουν για δήμαρχο. Ας πάψουν να είναι κρυπτόμενοι. Δεν υπάρχει δημοσκόπηση που να είμαι κάτω από 40% και ο δεύτερος πάνω από 15%».

Ο κ. Μιχαλολιάκος απέρριψε τα όσα λέγονται για «κόντρα» του με τον Ολυμπιακό και προσέθεσε: «Ο Δήμος Πειραιά δεν αποτελεί μετοχή κανενός επιχειρηματία. Δεν παίρνω άδεια από κανέναν για να κάνω οτιδήποτε με οποιονδήποτε άλλον. Εκλέγομαι κατά συντριπτική πλειοψηφία από τον πειραϊκό λαό». Ο κ. Μελάς πάντως δηλώνει αποφασισμένος να διεκδικήσει το αξίωμα του δημάρχου και με τις αναφορές που κάνει στον Ολυμπιακό θέλει να δείξει ότι έχει και τη στήριξη της ΠΑΕ αλλά και των φιλάθλων της ομάδας?θρύλου του Πειραιά.

Στη Θεσσαλονίκη, η δήλωση του κ. Τζιτζικώστα ότι θα στηρίξει τον κ. Μπουτάρη για το αξίωμα του δημάρχου απομάκρυνε ακόμη περισσότερο τον νυν περιφερειάρχη από τη ΝΔ, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι η τοποθέτησή του αυτή αποτελεί ένα ακόμη εμπόδιο στην πορεία του κ. Στ. Καλαφάτη για τη δημαρχία.

Στην Αθήνα, ο «πονοκέφαλος» με τις δύο «γαλάζιες υποψηφιότητες» παραμένει, καθώς κάθε ημέρα που περνά απομακρύνεται και περισσότερο το ενδεχόμενο αποχώρησης του κ. Ν. Κακλαμάνη. Ο κ. Αρ. Σπηλιωτόπουλος, πάντως, συνεχίζει τις πυρετώδεις επαφές του για τη συγκρότηση του συνδυασμού του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχει «κλείσει» τον γνωστό δημοσιογράφο Δημ. Κωνσταντάρα και τον ηθοποιό Ρένο Χαραλαμπίδη. Ο κ. Ν. Κακλαμάνης φέρεται να έχει συμφωνήσει με τον πρώην γ.γ. του Δήμου Αθηναίων Θ. Μπεχράκη.

Γ. ΣΓΟΥΡΟΣ
Ανοίγει τα χαρτιά του

Σε μία εβδομάδα, αμέσως μετά την ανακοίνωση των πεπραγμένων του, ο Γ. Σγουρός αναμένεται να «ανοίξει τα χαρτιά του» για την εκ νέου διεκδίκηση ή μη της Περιφέρειας Αττικής. Ο περιφερειάρχης Αττικής, μιλώντας χθες σε τηλεοπτικό σταθμό (Σκάι) δεν θέλησε να κάνει γνωστές τις προθέσεις του, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι δεν επιθυμεί χρίσμα από κόμμα. Ο Γ. Σγουρός, ο οποίος είχε κερδίσει την Περιφέρεια Αττικής το 2010 με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, αυτή τη φορά κράτησε αποστάσεις, τονίζοντας ενδεικτικά ότι «θέλω να με στηρίξει η κοινωνία, όχι τα κόμματα».

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου