ΕΛΛΑΔΑ

«Χτυπούσαν» σταθμευμένα αυτοκίνητα – Πώς αντέγραφαν τους κωδικούς των συναγερμών

χτυπούσαν-σταθμευμένα-αυτοκίνητα-821-220365

Συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω στο Περιστέρι από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιανατολικής Αττικής δύο αλλοδαποί την στιγμή που διέπρατταν κλοπή από σταθμευμένο αυτοκίνητο.

Ειδικότερα, έπειτα από ενδελεχή έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιανατολικής Αττικής για την ταυτοποίηση των μελών σπείρας που διέπρατταν κλοπές από σταθμευμένα αυτοκίνητα χωρίς να αφήνουν ίχνη παραβίασης, επετεύχθη ο εντοπισμός των ανωτέρω και πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δράσης.

Πιο συγκεκριμένα, οι δράστες μετέβαιναν με αυτοκίνητο σε διάφορες περιοχές της Αττικής και εντόπιζαν αυτοκίνητα την ώρα που στάθμευαν. Ακολούθως, τη στιγμή της ασφάλισης του οχήματος από τον ιδιοκτήτη και ενόσω αυτοί βρίσκονταν σε μακρινή απόσταση, με τη χρήση εξειδικευμένης ηλεκτρονικής συσκευής (jammer system), παρέμβαιναν στο κεντρικό σύστημα κλειδώματος και συναγερμού και αντέγραφαν τους κωδικούς απασφάλισής του.

Με την απομάκρυνση των ιδιοκτητών, οι δράστες εισέρχονταν, χωρίς ίχνη παραβίασης, στο εσωτερικό του και αφαιρούσαν ηλεκτρονικές συσκευές, κοσμήματα, είδη ένδυσης κα άλλα τιμαλφή ενώ σε πολλές περιπτώσεις, κατά την διαφυγή τους, ασφάλιζαν και πάλι το όχημα.

Στην κατοχή τους καθώς και στην οικία τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
– Ηλεκτρονική συσκευή παρέμβασης στο σύστημα κλειδώματος και συναγερμού των αυτοκινήτων (jammer system)
– Πλήθος τσαντών και πορτοφολιών
– Κοσμήματα και χρυσαφικά
– Είδη ένδυσης και υπόδησης
– Πλήθος αρωμάτων

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάσθηκαν δεκαπέντε περιπτώσεις κλοπών από σταθμευμένα αυτοκίνητα στη Γλυφάδα, Αιγάλεω, Κηφισιά, Μαρούσι και Πεύκη ενώ η έρευνα συνεχίζεται. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου