ΕΛΛΑΔΑ

Προσωρινά κρατούμενος ο Τούρκος που συνελήφθη για την έκρηξη στην Τριανδρία

προσωρινά-κρατούμενος-ο-τούρκος-που-σ-220189

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε, μετά την απολογία του στην ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, ο τούρκος πολιτικός πρόσφυγας, ο οποίος συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα, κατηγορούμενος για την έκρηξη σε διαμέρισμα της Τριανδρίας τον Οκτώβριο του 2011, στην οποία είχε χάσει τη ζωή του ένας 32χρονος Κούρδος.

Στο διαμέρισμα της οδού Υψηλάντη είχε βρεθεί βαρύς οπλισμός και εκρηκτικά.

Απολογούμενος στην ανακρίτρια, ο κατηγορούμενος, που συνελήφθη βάσει εντάλματος που εκδόθηκε τον περασμένο Οκτώβριο, αρνήθηκε το βαρύ κατηγορητήριο εναντίον του, τονίζοντας ότι το μόνο επιβαρυντικό στοιχείο σε βάρος του είναι κάποια φυλλάδια που βρέθηκαν στο σπίτι του και έχουν το ίδιο περιεχόμενο με αντίστοιχα που περισυνελέγησαν από το διαμέρισμα της Τριανδρίας.

Σε υπόμνημα που κατέθεσε, υποστήριξε ότι δεν έχει καμία σχέση με τη δράση του «Επαναστατικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Κόμματος- Μετώπου» (DHKP-C), που έχει χαρακτηριστεί ως τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία και έχει κηρυχτεί παράνομο.

Όπως ανέφερε, ζει πολλά χρόνια στην Ελλάδα, έχοντας λάβει πολιτικό άσυλο ως πολιτικά διωκόμενος στη χώρα του και δραστηριοποιείται στην «Επιτροπή Αλληλεγγύης των Πολιτικών Κρατουμένων σε Τουρκία και Κουρδιστάν».

«Η πολιτική μου δράση είναι νόμιμη και γνωστή» τονίζει στο απολογητικό του υπόμνημα.

Τα όσα υποστήριξε δεν έπεισαν, ωστόσο, ανακρίτρια και εισαγγελέα, που τον έκριναν προφυλακιστέο.

Ψήφισμα αλληλεγγύης για τον συλληφθέντα εξέδωσε νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ, με το οποίο ζητά την άμεση αποφυλάκισή του και «να απαλλαγεί από τις κατηγορίες που του αποδίδονται», ενώ εκφράζει «αλληλεγγύη στους πολιτικούς πρόσφυγες και στον τουρκικό λαό».

Την αλληλεγγύη της στον Τούρκο πολιτικό πρόσφυγα εκφράζει και η ΚΟΘ του ΚΚΕ, με σχετική ανακοίνωση.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου