ΕΛΛΑΔΑ

Το Rethink Athens στη Στοά Αρσακείου

το-rethink-athens-στη-στοά-αρσακείου-220150

Άναψε το πράσινο φως για την ανασυγκρότηση του κέντρου της Αθήνας με την ολοκλήρωση της μελέτης του έργου Rethink Athens. Η μέλετη, που έχει στο επίκεντρο αλλαγές στην Πανεπιστημίου, παρουσιάζεται στο κοινό στην Στοά Αρσακείου.

Το σύνολο των μελετών χρηματοδοτήθηκε από το Ίδρυμα Ωνάση.

Κύριος στόχος του Rethink Athens είναι η ανασύνθεση της κεντρικότητας στη σύγχρονη μεγάλη Αθήνα μέσα από τον επαναπροσδιορισμό της κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων στο κέντρο της πόλης, στην προοπτική της λειτουργικής ενίσχυσης και της ποιοτικής αναβάθμισης του δημόσιου χώρου.

Δέκα εννέα κενά καταστήματα της Στοάς Αρσακείου, τα οποία διαμορφώθηκαν ειδικά, παίρνουν ζωή και ανοίγουν για τους πολίτες από τις 19 Φεβρουάριου έως τις 10 Μαρτίου και μετατρέπονται σε εκθεσιακούς χώρους, χώρους μελέτης, διαλέξεων και εκδηλώσεων.

Οι μελέτες θα παρουσιάζονται σε ειδικά σχεδιασμένα αναλόγια και τραπέζια, ώστε να δημιουργείται ατμόσφαιρα αναγνωστηρίου βιβλιοθήκης και οι επισκέπτες να έχουν τη δυνατότητα να εμβαθύνουν στο εκτιθέμενο υλικό.

Ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία μέσα από 42 ειδικά τεύχη, 12 video walls, ενημερωτικά έντυπα, ακριβείς φωτοαπεικονίσεις και αναρτημένα αρχιτεκτονικά σχέδια να ξεναγηθεί στο μέλλον της πόλης.

Ο πρόεδρος του ΔΣ του Ιδρύματος Ωνάση Αντώνης Παπαδημητρίου στη συνέντευξη Τύπου μεταξύ άλλων είπε: «Κλείνει σήμερα με την παράδοση των σχεδίων στην πολιτεία και τους πολίτες το ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπλασης του κέντρου της Αθήνας με άξονα την Πανεπιστημίου. Μην έχετε αμφιβολία ότι ως πολίτες θα είμαστε εδώ για να παρακολουθούμε την εφαρμογή του, να την απαιτούμε. Ανυπομονώντας να κερδίσουμε το στοίχημα και να περπατήσουμε, να ζήσουμε, να δημιουργήσουμε στη νέα Αθήνα από τις αρχές 2016».

Tι θα αλλάξει:

  • Οι οδοί Πανεπιστημίου και Πατησίων (μέχρι το Αρχαιολογικό Μουσείο) μετατρέπονται σε πράσινους δρόμους για μεικτή κυκλοφορία πεζών, ποδηλάτων, του ΤΡΑΜ, ταξί και οχημάτων τροφοδοσίας.
  • Ανασχεδιάζεται η πλατεία Ομόνοιας.
  • Επεκτείνεται το Τραμ από το Σύνταγμα μέχρι την πλατεία Αιγύπτου.
  • Δημιουργείται ποδηλατόδρομος από τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου μέχρι την πλατεία Ομονοίας.
  • Κατασκευάζονται υπόγειοι ταμιευτήρες βρόχινου νερού, για την ολοκληρωμένη διαχείριση των υδάτινων πόρων και τη δημιουργία επαρκούς αποθέματος για την άρδευση του πρασίνου της περιοχής και τον καθαρισμό του δημόσιου χώρου.
  • Φυτεύονται 800 νέα δέντρα.

Η έκθεση θα λειτουργεί από Δευτέρα έως Κυριακή από τις 9:00 το πρωί έως τις 9:00 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο.

Για το αναλυτικό πρόγραμμα οι επισκέπτες θα μπορούν να ενημερώνονται μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του Rethink Athens (www.rethinkathens.org ), την αντίστοιχη ιστοσελίδα στο Facebook (Facebook.com/RethinkAthens), καθώς και από σχετικές αναρτήσεις στις εισόδους της Έκθεσης.

in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου