ΕΛΛΑΔΑ

19χρονος είχε κάνει το σπίτι του εργαστήριο καλλιέργειας κάνναβης

19χρονος-είχε-κάνει-το-σπίτι-του-εργαστή-219420

Το αυτοσχέδιο εργαστήριο για την καλλιέργεια υδροπονικής κάνναβης που είχε εγκαταστήσει στο σπίτι του στα Χανιά ένας 19χρονος δεν είχε αρχίσει ακόμη την παραγωγή κι έτσι πήγε για… ανεφοδιασμό στην Αθήνα. Συνελήφθη, όμως, μόλις επέστρεψε με το πλοίο της γραμμής.

Ο σκύλος ανιχνευτής που είχαν μαζί τους οι άνδρες του Λιμενικού στο λιμάνι της Σούδας, πήγε κατευθείαν πάνω στον νεαρό μόλις αποβιβάστηκε από το πλοίο κι έτσι τον διέταξαν να ανοίξει τις αποσκευές του. Μέσα, βρήκαν τρεις συσκευασίες με 208,95 γραμμάρια φυτικών αποσπασμάτων κάνναβης και μία μεταλλική συσκευή άλεσης με υπολείμματα χασίς, τα οποία κατάσχεσαν.

Κατά την έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του 19χρονου, βρέθηκαν άλλα 3,45 γραμμάρια φυτικών αποσπασμάτων κάνναβης, δυο συσκευασίες με οκτώ σπόρους ινδικής κάνναβης και πέντε σπόρους με την ένδειξη sensi skunk αντίστοιχα, άλλος ένα θρυμματιστής και το πλήρες εργαστήριο υδροπονικής καλλιέργειας που αποτελούνταν από μία λάμπα και τρεις λαμπτήρες, ένα μετασχηματιστή, δύο ανεμιστήρες εξαερισμού, ένα θερμόμετρο χώρου και ένα φίλτρο.
Ο νεαρός, που είχε ακόμη στην κατοχή του έξι μπουκάλια οργανικό λίπασμα και ένα προσωπικό ημερολόγιο με αναφορές για την πρόοδο στην καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων ο οποίος του απήγγειλε κατηγορίες για καλλιέργεια, κατοχή και μεταφορά ναρκωτικών με σκοπό την διακίνηση.

[protothema.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου