ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη ο δραπέτης Τοξοβόλος του Συντάγματος

συνελήφθη-ο-δραπέτης-τοξοβόλος-του-συ-218649

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται πλέον ο Γιάννης Μιχαηλίδης, γνωστός και ως τοξοβόλος του Συντάγματος και εμπλεκόμενος στη ληστεία στον Βελβεντό Κοζάνης. Μαζί του συνελήφθη και η Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου, συνεργός της Πόλα Ρούπα, ενώ συνελήφθη μία ακόμα γυναίκα η οποία φέρετραι να είναι η φίλη του Μιχαηλίδη.

Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν πως υπήρξε επιχείρηση σε οικία στα Εξάρχεια, αυτό όμως δεν επαληθεύθηκε. Οι συλλήψεις έγιναν ενώ τα τρία άτομα ήταν σε όχημα εν κινήσει στην Αγία Παρασκευή.

Το όχημα ήταν κλεμμένο, ενώ εντοπίστηκε ένα καλάσνικοφ, ένα υποπολυβόλο τύπου Σκόρπιον και τρία πιστόλια, τα οποία έφεραν ο Μιχαηλίδης και η Αθανασοπούλου. Τα όπλα είχαν σφαίρες στη θαλάμη.

Ο Γιάννης Μιχαηλίδης είχε αποδράσει από τις αγροτικές φυλακές της Τίρυνθας στις 6 Ιουνίου του 2019, όπου εξέτιε ποινή φυλάκισης για ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς στην Πεύκη το 2015 και για συνέργεια στη διπλή ληστεία τραπεζών στο Βελβεντό Κοζάνης. Είχε κατηγορηθεί και για συμμετοχή στους «Πυρήνες της Φωτιάς», αλλά αθωώθηκε.

Το προσωνύμιο “τοξοβόλος” το απέκτησε ο Μιχαηλίδης το 2011 όταν σε επεισόδια το 2011 είχε σηκώσει τόξο και είχε απειλήσει άνδρες των ΜΑΤ.

Η Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου είχε εξαφανιστεί στις 20 Ιουνίου κι ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη η δίκη της. Φέρεται να είναι συνεργός της Πόλας Ρούπα και να συμμετείχε στο σχέδιο απόδρασης του Νίκου Μαζιώτη από τις φυλακές.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας:

Από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) μετά από συντονισμένη επιχείρηση συνελήφθησαν πρωινές ώρες χθες 29-01-2020 στην Αθήνα, ημεδαπός άνδρας 32 ετών και δύο ημεδαπές γυναίκες, 26 και 28 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι επέβαιναν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή και έφεραν μαζί τους βαρύ οπλισμό.
Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου