ΕΛΛΑΔΑ

«Υπηρετώ τον κόσμο ανεξάρτητα από ταμπέλες»

υπηρετώ-τον-κόσμο-ανεξάρτητα-από-ταμ-218281

Στρατηγική πλήρους αποστασιοποίησης από τη Νέα Δημοκρατία φαίνεται να υιοθετεί ο Απόστολος Τζιτζικώστας, δηλώνοντας ότι «στη ΝΔ άλλαξαν απόψεις για το μνημόνιο», ενώ αρνείται να υποστηρίξει τον Σταύρο Καλαφάτη για τον Δήμο Θεσσαλονίκης, ο οποίος αποτελεί επιλογή της Συγγρού.

«Δεν υπάρχουν κομματικές ταμπέλες… υπηρετώ τον κόσμο ανεξάρτητα από ταμπέλες. Τα κόμματα πρέπει να αφήσουν την αυτοδιοίκηση ελεύθερη… Να μην αποφασίζει η Αθήνα για τη Μακεδονία» επεσήμανε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Διευκρίνισε, όμως, ότι «δεν αποκλείω καμία κομματική στήριξη, έχω ζητήσει τον κόσμο να μας ψηφίσει για το έργο μας και όσα λέμε, και το συγκεκριμένο σχέδιό μας για τη Μακεδονία». «Ήμασταν πρώτοι σε εκταμίευση κονδυλίων του ΕΣΠΑ» σημείωσε.

Ερωτηθείς αν προτιμά τον Γιάννη Μπουτάρη ή τον Σταύρο Καλαφάτη για τον δήμο, ο κ. Τζιτζικώστας δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «εγώ ψηφίζω στη Βραχιά, στο χωριό μου».

Παράλληλα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να «κόπηκε» η υποψηφιότητά του για την περιφέρεια από το ΠΑΣΟΚ, μετά τη δήλωσή του περί «εγκληματικής οργάνωσης», λέγοντας ότι «δεν μπορώ να το πω αυτό, περνούν πολλά από το μυαλό μου».

«Είναι δυνατόν να πιστεύω ότι το μνημόνιο αποτελεί λύση, όταν δεν το πιστεύει η Ευρώπη; (…) Είμαι υπέρ της ευρωπαϊκή προοπτικής, είμαι υπέρ των μεταρρυθμίσεων, αλλά δεν φέρνουν αποτελέσματα αυτά τα μέτρα» τόνισε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ενώ ερωτηθείς αν στη Συγγρού άλλαξαν απόψεις για το μνημόνιο είπε: «Δεν άλλαξαν απόψεις;».

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο στήριξης από τη Χρυσή Αυγή, αρκέστηκε να αναφέρει ότι «έχει ανακοινώσει τους συνδυασμούς της».

zougla.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου