ΕΛΛΑΔΑ

ΑΔΕΔΥ: Η κυβέρνηση διαλύει την πρωτοβάθμια περίθαλψη

αδεδυ-η-κυβέρνηση-διαλύει-την-πρωτοβά-217704

Για διάλυση της πρωτοβάθμιας ιατρικής περίθαλψης με το κλείσιμο των ιατρείων του ΕΟΠΥΥ και τη διαθεσιμότητα 8.500 γιατρών κάνει λόγο η ΑΔΕΔΥ, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι με την καθοδήγηση της τρόικας «αφήνει το λαό για διάστημα μεγαλύτερο των δυο μηνών χωρίς καμιά ιατρική στήριξη και φροντίδα παραδίδοντας την υγεία στα μονοπωλιακά ιδιωτικά συμφέροντα».

Σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ σημειώνει: «Αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη για τα τραγικά αποτελέσματα που θα έχει αυτή η πολιτική, φέρνοντας σε αντίθεση το σύνολο του οργανωμένου συνδικαλιστικού κινήματος των εργαζομένων, που με κάθε τρόπο θα παλέψει για την ανατροπή αυτών των κυβερνητικών αποφάσεων.

Η ΑΔΕΔΥ δεν μπορεί να δεχτεί την περικοπή της συνταγογράφησης για τα ευρύτερα λαϊκά στρώματα και την ουσιαστική απόλυση χιλιάδων γιατρών από το δημόσιο σύστημα Υγείας. Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων για την αποτροπή αυτών των εξελίξεων, που με κάθε τρόπο αντιστέκονται στο κλείσιμο των ιατρείων του ΕΟΠΥΥ.

Εντάσσουμε στον αγώνα μας για υπεράσπιση των κοινωνικών κατακτήσεων και αγαθών την υπεράσπιση της Υγείας των πολιτών αλλά και το δικαίωμα στην εργασία των γιατρών του Δημόσιου συστήματος.

Κανείς εργαζόμενος ή άνεργος, Έλληνας ή μετανάστης να μη μείνει χωρίς ιατρική φροντίδα. Κανένα παιδί να μη μείνει χωρίς εμβόλιο και κανείς άρρωστος ή ηλικιωμένος χωρίς φάρμακο».

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου