ΕΛΛΑΔΑ

Στη Βουλή η δικογραφία για τον Γεράσιμο Γιακουμάτο

στη-βουλή-η-δικογραφία-για-τον-γεράσιμ-214861

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διαβίβασε στη Βουλή τη δικογραφία που αφορά τον βουλευτή της ΝΔ, Γεράσιμο Γιακουμάτο, προκειμένου να αποφανθεί για την άρση ή όχι της ασυλίας του.

Η δικογραφία είχε ήδη διαβιβαστεί από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και η τελευταία τη διαβίβασε στο Κοινοβούλιο.

Ειδικότερα, η Εισαγγελία Πρωτοδικών ζητεί την άρση της βουλευτικής ασυλίας τού κ. Γιακουμάτου, ώστε να διερευνηθεί αν προκύπτει ποινική εμπλοκή του στην υπόθεση του οίκου ευγηρίας «Άγιος Χαράλαμπος», οι υπεύθυνοι του οποίου ελέγχονται για φορολογικές παραβάσεις πλημμεληματικού βαθμού.

Σημειώνεται ότι καταθέσεις τόσο τροφίμων του οίκου ευγηρίας, όσο και υπάλληλων της οικονομικής αστυνομίας, αποδίδουν στον βουλευτή ενεργό συμμετοχή στην επίμαχη επιχείρηση.

Στην υπόθεση είναι κατηγορούμενοι, εκτός του ιδίου, η σύζυγος και ο αδελφός του Γεράσιμου Γιακουμάτου, ενώ δύο υπάλληλοι της επιχείρησης ελέγχονται για ανακριβή δήλωση φορολογικών στοιχείων που αφορά την οικονομική δραστηριότητα του οίκου ευγηρίας.

Ο βουλευτής αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή του στις οικονομικές δραστηριότητες της επίμαχης επιχείρησης.

newpost.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου