ΕΛΛΑΔΑ

Στο πλευρό των αγροτών τάχθηκε ο Πάνος Καμμένος

στο-πλευρό-των-αγροτών-τάχθηκε-ο-πάνος-21468

Τη συμπαράστασή του στους αγρότες εξέφρασε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, ο οποίος συναντήθηκε τη Δευτέρα στo γραφείo του στη Βουλή με εκπροσώπους Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων από όλη την Ελλάδα.

Ο κ. Καμμένος πρότεινε επίσης να συναντηθούν οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης -εκτός της Χρυσής Αυγής- προκειμένου να συντονίσουν τη δράση τους, με στόχο τη στήριξη των εργαζομένων και την αποτροπή της αντιπαράθεσης μεταξύ των κοινωνικών ομάδων εξαιτίας των κινητοποιήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Καμμένος προσανατολίζεται να αποστείλει επιστολή στον κ. Τσίπρα και στην κ. Παπαρήγα, με την οποία θα ζητά να συναντηθούν, με στόχο τη δημιουργία ενός κοινού μετώπου των εργαζομένων, αλλά ακόμη δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση.

«Η κυβέρνηση-υπάλληλος της τρόικας αρνείται να συναντήσει τους αγρότες. Μετά την άρνηση του πρωθυπουργού να απαντά στον κοινοβουλευτικό έλεγχο στη Βουλή των Ελλήνων, μετά την κατάργηση του νομοθετικού έργου και την υποκατάσταση από Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, τώρα σταματά και τον διάλογο με τους αγρότες» είπε ο κ. Καμμένος, μετά τη συνάντησή του με τους αγρότες και υποστήριξε ότι οι κυβερνώντες «εκτελούν τις εντολές της τρόικας και των δανειστών, προκειμένου να σταματήσει στην πατρίδα μας η πρωτογενής παραγωγή».

Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι απλό για την κυβέρνηση να ικανοποιήσει ένα πρώτο αίτημα των αγροτών, «να δώσει τώρα αφορολόγητο πετρέλαιο ώστε να μπορέσει να ξεκινήσει η παραγωγή». Τόνισε ότι το κόμμα του θα είναι δίπλα στους αγρότες και ζήτησε από όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, την ελληνική κοινωνία, την δημιουργία ενός κοινού μετώπου.

«Να μην υποκύψουμε στην προσπάθεια της κυβέρνησης να βάλει τη μία ομάδα εναντίον της άλλης, oι αγρότες στα λιμάνια, οι ναυτικοί στα μπλόκα των αγροτών και όλος ο ελληνικός λαός μαζί. Μαζί και οι πολιτικοί αρχηγοί της αντιπολίτευσης. Θα ζητήσω από την κ. Παπαρήγα και από τον κ. Τσίπρα, όπως συναντιέται η τρόικα της κυβέρνησης, να συναντηθούμε ως κόμματα της αντιπολίτευσης, προκειμένου να συνενώσουμε τον ελληνικό λαό και να μην φέρουμε το διχασμό» είπε ο κ. Καμμένος.

Από την πλευρά των αγροτών ο Βασίλης Μπούτας δήλωσε ότι με λαϊκές συνελεύσεις θα καθοριστεί η πορεία των κινητοποιήσεων, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση λέγοντας ότι δέχεται να δει τον τελευταίο πολιτιστικό σύλλογο της χώρας και όχι τους αγρότες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου