ΕΛΛΑΔΑ

Αποφάσεις για τις κινητοποιήσεις τους λαμβάνουν οι αγρότες

αποφάσεις-για-τις-κινητοποιήσεις-του-214418

Γενικές συνελεύσεις στα μπλόκα που έχουν στήσει σε διάφορες περιοχές στη Βόρεια Ελλάδα πραγματοποιούν οι αγρότες, προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους μετά την άκαρπη συνάντησή τους με τον υπουργό Οικονομικών, Γ.Στουρνάρα.

Το απόγευμα της Παρασκευής θα αποφασίσουν για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους οι αγρότες στο μπλόκο της Νίκαιας στη γενική συνέλευση που θα πραγματοποιήσουν.

Στις 8 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση των αγροτών στα «Πράσινα Φανάρια» καθώς, όπως εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γρηγόρης Παπαθεοδώρου, μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής Αγροτικών Μπλόκων, η παρουσία της ισχυρής αστυνομικής δύναμης στο σημείο, δυσχεραίνει κατά πολύ τις κινήσεις τους.

Σημείωσε δε ότι κάποιοι από τους αγρότες που συμμετέχουν στο μπλόκο δεν αποκλείεται να αποχωρήσουν σήμερα, αφού άποψή τους αποτελεί ότι η όλη κατάσταση είναι αδιέξοδη.

Στο μεταξύ, ακυρώθηκε η συνάντηση που είχε προγραμματιστεί για σήμερα, Παρασκευή, με τον γραμματέα του πρωθυπουργού Δημήτρη Βαρτζόπουλο. Αγρότες στον κόμβο των Σφαγείων, στα Βασιλικά, τηρούν για σήμερα στάση αναμονής, ενώ ακριβώς το ίδιο πράττουν και οι συνάδελφοί τους στο μπλόκο των Μουδανίων.

Στην Πέλλα, οι αγρότες πρόκειται να έχουν συνάντηση αργά το απόγευμα προκειμένου να ανασυνταχθούν και να κινηθούν δυναμικά στις επόμενες ημέρες, όπως υπογράμμισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Χρήστος Καμτσής, μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτικών Μπλόκων.

Παραμένουν τα μπλόκα στον κόμβο Μελισσίου και Γυψοχωρίου, στο Πλεύρωμα και στον κόμβο Μαυροβουνίου, αλλά και στην Αλμωπία, τα οποία και ενισχύονται, σύμφωνα με τον κ. Καμτσή.

Στο μπλόκο της Κουλούρας στην Ημαθία το απόγευμα θα γίνει νέα γενική συνέλευση. Πάντως, ο αντιπρόεδρος της Αυθόρμητης Κίνησης Αγροτών Ημαθίας Κώστας Λιολιόπουλος, μέλος της «Πρωτοβουλίας» αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι δεν αποκλείεται στο Σαββατοκύριακο να γίνουν δυναμικές κινητοποιήσεις.

Στις Σέρρες, μερίδα αγροτών τηρεί στάση αναμονής και εντός της ημέρας πρόκειται να καθορίσει τη μορφή κινητοποιήσεων στις επόμενες ημέρες, ενώ αυτοί της Μαυροθάλασσας βρίσκονται καθ’ οδόν προς τον κόμβο των Κερδυλλίων επί της Εγνατίας οδού, όπου και πρόκειται να προβούν σε συμβολικό αποκλεισμό του οδοστρώματος.

Ησυχία επικρατεί στα μπλόκα που έχουν στηθεί στην Ανατολική Μακεδονία- Θράκη. Υπενθυμίζεται ότι αγρότες της περιοχής, σε σύσκεψη αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν συλλαλητήρια στο κέντρο των πόλεών τους την προσεχή Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι, ζητώντας από τους δημάρχους της περιοχής να κρατήσουν κλειστά τα Δημαρχεία σε ένδειξη συμπαράστασης στις διεκδικήσεις τους.

Παραμένουν τα μπλόκα στον κόμβο Χρυσούπολης, στην παλαιά Εθνική Οδό Καβάλας-Ξάνθης και στον κόμβο Αμυγδαλεώνα του Δήμου Καβάλας, ενώ στον Έβρο εντοπίζονται σε Ορεστιάδα, Φέρρες και Κορνοφωλιά.

Στη Θεσσαλία και στη Βοιωτία, οι αγρότες πρόκειται να συναντηθούν αργά το μεσημέρι προκειμένου να επανακαθορίσουν τη στάση τους.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου