ΕΛΛΑΔΑ

Θα σημειωθεί πλούσια μετασεισμική δραστηριότητα στη Φλώρινα λέει ο Παπαζάχος

θα-σημειωθεί-πλούσια-μετασεισμική-δρ-214283

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι μετά τον σεισμό στη Φλώρινα που σημειώθηκε χθες πριν από τα μεσάνυχτα, με τους ειδικούς να κάνουν λόγο για αχαρτογράφητα ρήγματα.

Την εκτίμηση ότι θα σημειωθεί πλούσια μετασεισμική ακολουθία και ορθώς ελήφθη η απόφαση για το κλείσιμο των σχολείων, έκανε ο καθηγητής Γεωφυσικής, πρόεδρος του Τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ Κώστας Παπαζάχος.

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Παπαζάχος ανέφερε ότι η μετασεισμική ακολουθία είναι σε πλήρη εξέλιξη κι επειδή το επίκεντρο είναι πολύ κοντά στη Φλώρινα, οι σεισμοί γίνονται ιδιαίτερα αισθητοί.

Η περιοχή έχει πολλά ρήγματα παντελώς άγνωστα

«Η περιοχή είναι χαμηλής σεισμικότητας και έχει πάρα πολλά ρήγματα που είναι παντελώς άγνωστα, όπως και το συγκεκριμένο που έδωσε τον χθεσινό σεισμό και το οποίο δεν είναι χαρτογραφημένο», τόνισε ο καθηγητής του ΑΠΘ.

Υπενθυμίζεται ότι ο σεισμός των 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 23:43 χθες και ύστερα από απόφαση των δημάρχων Φλώρινας, Αμυνταίου και Πρεσπών,κλειστές θα παραμείνουν σήμερα οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και οι παιδικοί σταθμοί στην ΠΕ Φλώρινας Κυριακή.

in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου