ΕΛΛΑΔΑ

Επτά παιδιά κάτω του ενός έτους νοσηλεύονται με κορονοϊό στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου

επτά-παιδιά-κάτω-του-ενός-έτους-νοσηλε-214224

Μεγάλη είναι η πίεση που συνεχίζουν να δέχονται τα νοσοκομεία λόγω του κορονοϊού, με δεκάδες νέες εισαγωγές κατά τη χθεσινή εφημερία στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, στο οποίο νοσηλεύονται επτά παιδιά κάτω του έτους.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο GRTimes.gr ο ακτινολόγος, επιμελητής Α’ στο ΓΝΘ «Παπαγεωργίου», Χρήστος Παπαστεργίου, νοσηλεύονται με κορωνοϊό επτά παιδιά κάτω του έτους, με το πιο μικρό να είναι λίγων ημερών και το μεγαλύτερο 7-8 μηνών, χωρίς ευτυχώς η κατάσταση τους να κρίνεται ανησυχητική μέχρι στιγμής.

Όπως επισημαίνει ο κ. Παπαστεργίου, η πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία, συνεχίζει να είναι μεγάλη αν και δείχνει μια τάση σταθεροποίησης, με τις εισαγωγές να κυμαίνονται περίπου στα επίπεδα με την προηγούμενη εφημερία στις 5 Ιανουαρίου η οποία ήταν χειρότερη από την πρωτοχρονιά, ωστόσο οι ΜΕΘ εξακολουθούν να είναι γεμάτες και 10-11 άτομα να είναι διασωληνωμένα εκτός.

Όπως τονίζει ο ίδιος, η μετάλλαξη Όμικρον, αν και πιο μεταδοτική, δείχνει σαφώς πιο ήπια, με τα κρούσματα που νοσηλεύονται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου να αφορούν στη μετάλλαξη Δέλτα.

«Τελειώνουμε με την πανδημία μέσα στο 2022»

Τις επόμενες ημέρες, τονίζει ο κ. Παπαστεργίου θα εμφανιστούν τα κρούσματα από τις γιορτές των Χριστουγέννων και από το άνοιγμα των σχολείων. “Αν καταφέρουμε να ξεπεράσουμε χωρίς μεγάλες απώλειες τον Ιανουάριο, λόγω των Χριστουγέννων και των σχολείων, θα μπούμε σε μια πορεία αποκλιμάκωσης. Η εκτίμηση η δική μου, είναι πως το 2022, προς το καλοκαίρι, λίγο πριν ή λίγο μετά, θα έχουμε τελειώσει. Αυτή είναι η δική μου γνώμη. Δεν είμαι επιδημιολόγος, αλλά εμπειρικά όπως παρατηρώ και με βάση και την ιστορία των προηγούμενων πανδημιών το λέω”. Κατά τον ίδιο, δεν αποκλείεται μέχρι το καλοκαίρι να υπάρξει και νέα μετάλλαξη που όπως εκτίμησε θα είναι πολύ πιο ήπια και θα είναι η τελευταία.

Όσον αφορά στην προστασία των πολιτών από τα εμβόλια, παρέπεμψε στα στατιστικά που αφορούν στο ιατρικό προσωπικό που είναι και η ομάδα του πληθυσμού που έρχεται πολύ περισσότερο σε επαφή με κρούσματα και άρα κινδυνεύει περισσότερο από τον καθέναν. “Από τους γιατρούς που έχουν κάνει την τρίτη δόση του εμβολίου, σοβαρά να ασθενήσει ή ακόμα χειρότερα να πεθάνει, δεν υπάρχει κανένας. Αυτό νομίζω ότι είναι το πιο μεγάλο επιχείρημα για την αξία των εμβολίων” κατέληξε.

newsit.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου