ΕΛΛΑΔΑ

Κοινοποίησε μέσω Διαδικτύου αισθησιακές φωτογραφίες πρώην συντρόφου του

κοινοποίησε-μέσω-διαδικτύου-αισθησι-212536

Σε φίλους και συγγενείς της πρώην συντρόφου του κοινοποίησε αισθησιακές φωτογραφίες της ένας 32χρονος.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που διερεύνησε την καταγγελία 32χρονης.

Η γυναίκα κατήγγειλε ότι άγνωστος χρήστης ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης προέβη, χωρίς τη συναίνεσή της, στην κοινοποίηση των εν λόγω φωτογραφιών της, μέσω προσωπικών μηνυμάτων που έστειλε στο συγγενικό και φιλικό περιβάλλον της.

Η 32χρονη επεσήμανε ότι τις επίμαχες φωτογραφίες κατείχε ο 32χρονος πρώην σύντροφός της, από τον οποίο είχε ζητήσει ρητά να προβεί στην οριστική διαγραφή τους.

Ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και παραγγέλθηκε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Μετά από αλληλογραφία της Υπηρεσίας με τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης και με εταιρεία παροχής υπηρεσιών Διαδικτύου, εντοπίστηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του 32χρονου και ταυτοποιήθηκε, σύμφωνα με την Αστυνομία, η εμπλοκή του.

Σε έρευνα το πρωί της Πέμπτης στο σπίτι του στην Αττική, βρέθηκε και κατασχέθηκε φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, που θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για εργαστηριακές εξετάσεις.

Η δικογραφία, για παράβαση των διατάξεων για την προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου