ΕΛΛΑΔΑ

Βορίδης: Ηλεκτρονικός φάκελος Υγείας για τους ασφαλισμένους ΕΟΠΥΥ

βορίδης-ηλεκτρονικός-φάκελος-υγείας-21200

Καρδιολόγος στη Βόρεια Ελλάδα συνταγογράφησε μέσα σε ένα εξάμηνο εξετάσεις και φάρμακα 156.000 ευρώ, μεταξύ των οποίων τεστ κοπώσεως σε 11χρονο παιδί. Συνάδελφός του, πνευμονολόγος, στη Θεσσαλία, έδωσε μέσα σε ένα εξάμηνο παραπεμπτικά ύψους 91.000 ευρώ κάνοντας ο ίδιος τις εξετάσεις στους ασθενείς. Παθολόγος στην Αθήνα ζήτησε την ίδια μέρα από έναν ασθενή να υποβληθεί σε τρίπλεξ κάτω άκρων, καρωτίδας, υπερηχογράφημα άνω και κάτω κοιλίας, καθώς και θυρεοειδούς, και 34 εργαστηριακές εξετάσεις αίματος και ούρων. Ως αιτιολογία έβαλε δύσπνοια, οίδημα κάτω άκρων, ίλιγγο, κοιλιακό άλγος, υποθυρεοειδισμό και αναιμία.

Τα παραπάνω παραδείγματα έφεραν τη Δευτέρα ο υπουργός Υγείας κ. Μάκης Βορίδης και ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Δημήτρης Κοντός, παρουσιάζοντας τον Ηλεκτρονικό Φάκελο Ασφάλισης Υγείας κάθε ασφαλισμένου. Τα παραπάνω παραδείγματα είναι αποτέλεσμα ελέγχων που διενεργήθηκαν από αρμοδίους του ΕΟΠΥΥ σε παραπεμπτικά του πρώτου εξαμήνου του 2013.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας και τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, ο φάκελος αποτελεί την ηλεκτρονική αποτύπωση του βιβλιαρίου υγείας κάθε ασφαλισμένου και περιέχει πληροφορίες σχετικά με διαγνώσεις, νοσηλείες, επισκέψεις, παροχές, ιατρικές πράξεις, αιμοκαθάρσεις και φάρμακα.

Παράλληλα, βάζει τις βάσεις για την ηλεκτρονική κάρτα υγείας η οποία αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή την 1η ιανουαρίου 2015. Μέσω της κάρτας οι ασφαλισμένοι θα έχουν πρόσβαση σε κάθε πληροφορία, η οποία αφορά τις παροχές και τις υπηρεσίες, τις οποίες έχουν λάβει και θα αποζημιώσει ο ΕΟΠΥΥ.

Ο Φάκελος Ασφάλισης Υγείας αποτελεί σύμφωνα με τον κ. Βορίδη εργαλείο, προκειμένου να ελέγχονται όλοι οι γιατροί σε πραγματικό χρόνο

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου