ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες στην Αχαΐα

συνεχίζουν-τις-κινητοποιήσεις-οι-αγρ-211199

Παραμένουν τα αγροτικά μπλόκα στην Αχαΐα, ενώ για την Πέμπτη οι αγρότες της περιοχής προγραμματίζουν νέες κινητοποιήσεις. Την ίδια ημέρα αντιπροσωπεία των αγροτών θα συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Οι αγρότες στην Αχαΐα στις 12.00 το μεσημέρι της Πέμπτης θα μεταβούν στην εθνική οδό Πατρών – Κορίνθου, στα διόδια του Ρίου και σύμφωνα με πληροφορίες σχεδιάζουν να ανοίξουν τις μπάρες των διοδίων, ώστε να είναι ελεύθερη η διέλευση των οχημάτων.

Επίσης, στην Αχαΐα εξακολουθούν να υπάρχουν αγροτικά μπλόκα με τρακτέρ και μηχανήματα, στην εθνική οδό Πατρών – Πύργου, στο ύψος της Κάτω Αχαΐας και στην εθνική οδό Πατρών – Τρίπολης στο Σταυροδρόμι, χωρίς όμως να παρεμποδίζεται η κυκλοφορία.

Την Τετάρτη οι αγρότες της Αχαΐας συναντήθηκαν με τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Γιώργο Διδασκάλου όπου του μετέφεραν το σύνολο των αιτημάτων τους, προτάσσοντας αυτό που αφορά το νέο πλαίσιο φορολόγησής τους.

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας υποσχέθηκε στους εκπροσώπους των αγροτών να προωθήσει τα αιτήματά τους στα αρμόδια υπουργεία και παράλληλα τους πρότεινε να μεσολαβήσει προκειμένου να υπάρξει συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, για να αναπτύξουν τα επιχειρήματά τους σχετικά με τις ιδιαιτερότητες της περιοχής της Δυτικής Ελλάδας.

Ακόμη ο Γιώργος Διδασκάλου υπογράμμισε ότι «οφείλουμε να στηρίξουμε όσους ζουν από τον πρωτογενή τομέα», ενώ όπως πρόσθεσε είναι απαράδεκτο σε μια χώρα που έχει, συνολικά, περίπου 300 χιλιάδες πραγματικούς αγρότες, οι επιδοτήσεις και οι ενισχύσεις να κατανέμονται σε ένα εκατομμύριο δικαιούχους.

newpost.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου