LIFE STYLE

Eurovision 2020: Πόσα θα δώσει η ΕΡΤ για τη φετινή συμμετοχή

eurovision-2020-πόσα-θα-δώσει-η-ερτ-για-τη-φετινή-συμ-210687

Το βράδυ της Δευτέρας (3/2), από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1, η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση ανακοίνωσε πως η Στεφανία Λυμπερακάκη είναι η καλλιτέχνις που θα μας εκπροσωπήσει με το τραγούδι «Supergirl» (ποπ ύφους) στη φετινή Eurovision που θα διεξαχθεί στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας από τις 12 έως και τις 16 Μαΐου. Παράλληλα, εγκρίθηκε το προϋπολογισμένο κόστος της ΕΡΤ για την συμμετοχή μας στον 65ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού. Σύμφωνα με στοιχεία που αναρτήθηκαν στη Διαύγεια, το ποσό ανέρχεται στα 337.058 ευρώ, συν ΦΠΑ και φόρους.

Η 17άχρονη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ολλανδία, και συγκαταλέγεται ήδη στα πλέον προβεβλημένα πρόσωπα της γενιάς της με δυναμική μουσική, τηλεοπτική και online παρουσία που της έχουν χαρίσει τον τίτλο του teen icon. Η Stefania ξεκίνησε το τραγούδι σε ηλικία οκτώ ετών και στα δέκα της χρόνια ξεχώρισε στο δημοφιλές τηλεοπτικό ολλανδικό show «The Voice Kids», διάκριση που της άνοιξε την πόρτα για την εξαιρετική Κρατική Παιδική Χορωδία της Ολλανδίας. Το 2016 εκπροσώπησε την Ολλανδία στην Eurovision Junior με ερμηνεία που της χάρισε την 8η θέση.

Το πρώτο της single «Stupid Reasons» κυκλοφόρησε το 2018 και έφθασε στην κορυφή (No1) στο Kids Top 20. Toν Μάρτιο του 2019 το δεύτερο single της με τίτλο «Wonder» έγινε το soundtrack της ταινίας κινούμενων σχεδίων «Wonder Park», στην οποία η Stefania χάρισε και τη φωνή της, ενώ τον Δεκέμβριο του 2019 κυκλοφόρησε το τρίτο της single «Turn Around».

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα θα εμφανιστεί στο πρώτο μέρος του Β΄ Ημιτελικού στις 16 Μαΐου.

Το σκεπτικό της ΕΡΤ

Σύμφωνα με τη διευθύντρια διεθνών σχέσεων της ΕΡΤ Μαρία Κουφοπούλου «η γνωμοδοτική επιτροπή της ΕΡΤ αφού εξέτασε δεκάδες προτάσεις εκ των οποίων είκοσι από αυτές πληρούσαν όλες τις προϋποθέσεις για να μας οδηγήσουν στη σκηνή του Ρότερνταμ κατέληξε στη πρόταση της Στεφανίας η οποία και άρτια ήταν και είναι ένα εξαιρετικό φωνητικό ταλέντο». Σημειωτέον ότι στη γνωμοδοτική επιτροπή της ΕΡΤ μετείχαν οι Δημήτρης Παπαδημητρίου (Συνθέτης, μέλος δ.σ ΕΡΤ ΑΕ και πρόεδρος της επιτροπής) Γιάννης Πετρίδης, Πέτρος Αδάμ , Γιώργος Μαρκάκης (μουσικοί παραγωγοί της ΕΡΤ), Μαρία Κουφοπούλου, Σοφία Δρανίδου ( Διεύθυνση διεθνών σχέσεων της ΕΡΤ).

[ethnos.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου