ΕΛΛΑΔΑ

«Όλοι σε θέλουν νεκρό» έγραψαν στο σπίτι φοιτητή που άλλαξε σχολή και πόλη λόγω bullying

όλοι-σε-θέλουν-νεκρό-έγραψαν-στο-σπί-210562

Ακραίο διαδικτυακό bullying δέχεται εδώ και μήνες ένας 23χρονος από την Κομοτηνή. Ο φοιτητής του ΕΚΠΑ κατήγγειλε τον Νοέμβριο του 2020 ότι συμφοιτητές του τον απειλούσαν και τον εκφόβιζαν σε σημείο που αναγκάστηκε να αλλάξει πανεπιστήμιο και πόλη.

Συγκεκριμένα, όλα ξεκίνησαν όταν ο 23χρονος φοιτητής έφτιαξε ένα chat για να μιλάει με τους συμφοιτητές του στο τμήμα Ψηφιακών Τεχνών του ΕΚΠΑ. Στο chat αυτό άρχισαν να μπαίνουν πολλά άτομα που συχνά έβριζαν και απειλούσαν. Ο 23χρονος τότε διέγραψε όσους μπήκαν και άφησε μόνο όσους είχαν μπει εξαρχής στο chat και έτσι άρχισε το bullying.

Αυτή ήταν και η αφορμή ώστε να αρχίσουν οι απειλές εναντίον του, ενώ κάποιοι συμφοιτητές του έγραψαν και ένα τραγούδι με απειλές και ύβρεις κατά του 23χρονου λέγοντάς του πως θα ήταν καλύτερα να είναι νεκρός. Το εν λόγω τραγούδι υπάρχει ακόμα στο Youtube, παρά το γεγονός ότι ο φοιτητής κατήγγειλε το περιστατικό και κατέθεσε μήνυση για εκφοβισμό.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο φοιτητής μη μπορώντας να διαχειριστεί την κατάσταση έδωσε ξανά πανελλήνιες και πέρασε σε άλλη σχολή. Πριν λίγες μέρες έξω από το σπίτι του στη Κομοτηνή είδε έκπληκτος να έχουν γράψει με κόκκινο σπρέι τη φράση: «Όλοι σε θέλουν νεκρό» και σοκαρισμένος αποκάλυψε τα όσα συνεχίζει να ζει στα social media.

Στην ανάρτησή του αναφέρει τα εξής: «Πριν μια ώρα ξύπνησα και σε εξωτερικό τοίχο του σπιτιού μου αντίκρισα αυτό. Δεν ξέρω τι να πω πραγματικά, όταν αποφάσισα να μιλήσω δημόσια για όλα όσα μου έχουν συμβεί δεν πίστευα ότι θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο. Δεν μετανιώνω για τίποτα απ όλα όσα είπα και έκανα. Εμένα δεν με σέβονται, ας σεβαστούν τουλάχιστον την οικογένειά μου. Μετά απ αυτό το να τοποθετηθούν κάμερες ασφαλείας σε εξωτερικούς χώρους του σπιτιού είναι αναπόφευκτο».

newsit.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου