ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Και επίσημα παράταση των μέτρων για μία εβδομάδα

κορονοϊός-και-επίσημα-παράταση-των-μέ-210103

Τα μέτρα κατά του κορονοϊού που είχε ανακοινώσει πριν την Πρωτοχρονιά η ελληνική κυβέρνηση, είχαν ορίζοντα ισχύος μέχρι και τις 16 Ιανουαρίου.

Παρόλο που ήδη παρατηρείται μια αποκλιμάκωση σε ό, τι αφορά τα ημερήσια κρούσματα, οι αποφάσεις για χαλάρωση των μέτρων παίρνουν όπως όλα δείχνουν… παράταση για τουλάχιστον μία εβδομάδα.

Την απόφαση αυτή πήρε η επιτροπή των ειδικών που συνεδρίασε σήμερα, Τετάρτη 12.01.2022, ωστόσο το… ίδιο ακριβώς είχε εισηγηθεί και η ίδια η κυβέρνηση συνεπώς το όλο ζήτημα ήταν μάλλον διαδικαστικό.

Το ρεπορτάζ αναφέρει πως η επιτροπή των ειδικών εισηγείται τα μέτρα που τέθηκαν σε εφαρμογή τις τελευταίες ημέρες του 2021 να παραταθούν για μια ακόμη μία εβδομάδα.

Κάτι που σημαίνει πως τα όποια σενάρια χαλάρωσης (κάποιων) μέτρων που είχαν δει το «φως» της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες, πάνε… για πιο πίσω, με το όλο ζήτημα να τίθεται προς επαναξιολόγηση την επόμενη εβδομάδα.

Σε επίσημη ανακοίνωσή του, το υπουργείο Υγείας αναφέρει: «Σήμερα, Τετάρτη 12/1, συνεδρίασε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, προκειμένου να εξετάσει τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας. Αποφασίστηκε τα μέτρα που ισχύουν, να παραταθούν για μια εβδομάδα».

newsit.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου