ΕΛΛΑΔΑ

Αγωγή κατά του ελληνικού κράτους κατέθεσε η μητέρα της Μυρτώς

αγωγή-κατά-του-ελληνικού-κράτους-κατέ-210100

Πεντέμισι χρόνια μετά την επίθεση που δέχθηκε το 2012 στην Πάρο η δεκαπεντάχρονη τότε Μυρτώ από τον Πακιστανό Αχμέτ Βακάς, ένα νέο κεφάλαιο ανοίγει στην τραγική αυτή ιστορία.

Η μητέρα της Μυρτώς, Μαρία Κοτρώτσου κατέθεσε αγωγή εναντίον του ελληνικού κράτους, όπως ανέφερε μιλώντας στο radio1d.gr.

Η Μ. Κοτρώτσου εξήγησε πως το ελληνικό κράτος δεν φροντίζει την Μυρτώ και δεν αναλαμβάνει την αποκατάσταση της υγείας και την ιατροφαρμακευτική της περίθαλψη. Η μητέρα της Μυρτώς τόνισε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση βοήθησε και έστειλε την Μυρτώ στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το κράτος έχει δώσει ένα επίδομα στη Μυρτώ 730 ευρώ το μήνα, το οποίο δεν επαρκεί ούτε για τα στοιχειώδη της θεραπείας είπε η μητέρα της. Τόνισε δε ότι το παιδί της κάνει καθημερινές θεραπείες και λαμβάνει φάρμακα προκειμένου να κρατηθεί στη ζωή.

Η μητέρα της Μυρτώς είπε, ότι κινήθηκε δικαστικά κατά του ελληνικού δημοσίου και θα πάει μέχρι τέλους το δικαστικό αγώνα προκειμένου κανείς να μη βρεθεί στη θέση της Μυρτώς. Δεν είναι δυνατόν, τόνισε η κ. Κοτρώτσου, να αδιαφορεί το κράτος για τη Μυρτώ και να μην της παρέχει τα αναγκαία. Έχουμε και δικαιώματα, όχι μόνο υποχρεώσεις και αυτά διεκδικώ με την αγωγή κατά του κράτους, σημείωσε η κ. Κοτρώτσου και εξήγησε πως αυτή τη στιγμή η Μυρτώ επιβιώνει λόγω της συνεισφοράς ιδιωτών, καθώς το κράτος αδιαφορεί πλήρως. Οι αρμόδιοι της είπαν ότι αν ήταν Έλληνας ο δράστης θα ήταν διαφορετική η κατάσταση, επειδή όμως είναι Πακιστανός ο θύτης και η χώρα του δεν έχει υπογράψει κάποια διμερή σύμβαση με την Ελλάδα, το κράτος δεν μπορεί να αναλάβει τα ιατρικά έξοδα της Μυρτώς.

Πηγή: radio1d.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου