ΕΛΛΑΔΑ

Αθώος ο καθηγητής για το bullying σε τρανς μαθήτρια

αθώος-ο-καθηγητής-για-το-bullying-σε-τρανς-μαθ-209894

«Τώρα καταλαβαίνω γιατί παιδιά, όπως εγώ, φοβούνται και δεν φτάνουν στην πόρτα του εισαγγελέα, τώρα καταλαβαίνω γιατί τα παιδιά πεθαίνουν».

Αθώος κρίθηκε από το δικαστήριο την Τετάρτη ο διευθυντής του 2ου Εσπερινού Γυμνασίου Αμπελοκήπων, ο οποίος ήταν κατηγορούμενος για εξύβριση και απειλή με επιβαρυντικό παράγοντα τον αντιρατσιστικό νόμο εις βάρος μιας τρανς μαθήτριας, της Άννας Πήλιου.

Η Άννα Πηλιού είχε καταγγείλει ότι δεν την προστάτευσε από ακραίο bullying συμμαθητών της, το οποίο έφτασε στο σημείο να επιχειρήσουν να της βάλουν φωτιά. Σύμφωνα με την καταγγελία, τα προβλήματα ξεκίνησαν όταν η ίδια ξεκίνησε να χρησιμοποιεί γυναικείο όνομα και εμφάνιση, με βάση το φύλο που αυτοπροσδιοριζόταν.

Το δικαστήριο δέχτηκε ότι υπήρξε εξύβριση για κάποια από τα καταγγελλόμενα περιστατικά, κήρυξε όμως τη δίωξη απαράδεκτη για τεχνικούς λόγους, καθώς δεν είχε ψηφιστεί τότε ο αντιρατσιστικός νόμος.

Και μπορεί ο καθηγητής Νίκος Τσικόπουλος να κρίθηκε αθώος, το θετικό όμως είναι ότι έγινε ένα πρώτο βήμα για τη συμπερίληψη της διαφορετικότητας, όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά η συνήγορος της Άννας Πηλιού, αφού ήταν η πρώτη φορά που μια τέτοια υπόθεση έφτασε στο ακροατήριο.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης, η Άννα Πήλιου εξέφρασε την αγανάκτησή της μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1: «Σαφώς και αισθάνομαι αδικημένη. Τώρα καταλαβαίνω γιατί παιδιά όπως εγώ φοβούνται και δεν φτάνουν στην πόρτα του εισαγγελέα, τώρα καταλαβαίνω γιατί τα παιδιά πεθαίνουν».

Πηγή: vice.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου