ΕΛΛΑΔΑ

Στους 191 οι νεκροί από κορονοϊό: Κατέληξε 64χρονη

στους-191-οι-νεκροί-από-κορονοϊό-κατέληξ-20921

Στους 191 ανέβηκε ο αριθμός των θανάτων από κορονοϊό στην Ελλάδα, αφού έπειτα από μέρες μια ασθενής κατέληξε μετά από μάχη με τον ιό.

Πρόκειται για μια 64χρονη, η οποία νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Κομοτηνής και έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.

Μόλις οκτώ νέα κρούσματα, 3.310 συνολικά

Τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα είναι 8, συνολικά ανέρχονται σε 3.310 από την αρχή της πανδημίας, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.

Οι ασθενείς που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ είναι 8.

Η γεωγραφική κατανομή των νέων κρουσμάτων είναι: 3 στη Ροδόπη, 1 στη Μεσσηνία, 1 στην Αττική, 1 στην Αλεξανδρούπολη και 2 εισαγόμενα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Σήμερα ανακοινώνουμε 8 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3310, εκ των οποίων το 55.0% άνδρες αφορά άνδρες.

730 (22.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1848 (55.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

8 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 61 ετών. 1 (12.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 75.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 118 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 190 θανάτους συνολικά στη χώρα. 60 (31.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Συναγερμός στο στράτευμα: Θετικοί στον κορονοϊό δύο στρατιώτες σε Μενίδι και Κομοτηνή

Συναγερμός σήμανε αργά χθες το βράδυ στις φυλακές Κορυδαλλού, όταν ένας κρατούμενος που είναι στο ίδιο κελί με ακόμη πέντε άτομα, παρουσίασε ύποπτα συμπτώματα κορονοϊού.

Πρόκειται για έναν 33χρονο λιβυκής καταγωγής, ο οποίος κρατείται στη δεύτερη πτέρυγα του Κορυδαλλού. Ο 33χρονος είχε μεταφερθεί στα εξωτερικά ιατρεία του Ιπποκράτειου και στη συνέχεια διεκομίσθη στο νοσοκομείο “Σωτηρία”.

Σε καραντίνα μπήκε όλη η Β΄ πτέρυγα των φυλακών ενώ στο σωφρονιστικό κατάστημα του Κορυδαλλού πραγματοποιείται ιχνηλάτηση.

Παράλληλα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε στρατιώτης σε στρατόπεδο της Κομοτηνής και ακόμη ένας στρατιώτης σε στρατόπεδο στο Μενίδι.

Στο μεταξύ ως προς τα εισαγόμενα κρούσματα, 21 εντοπίστηκαν σε πτήσεις από το εξωτερικό και 7 από το τελωνείο του Προμαχώνα.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου