ΕΛΛΑΔΑ

«Ποντικοί» λεηλάτησαν κοινωνικό οδοντιατρείο απέναντι από το σπίτι της Σακελλαροπούλου

ποντικοί-λεηλάτησαν-κοινωνικό-οδο-208416

Στην οδό Μαραθώνος 21 στο Μεταξουργείο βρίσκεται το συγκρότημα που διαμένει η νεοεκλεγείσα Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Ακριβώς απέναντι, είναι και μία μονοκατοικία στην οποία λειτουργεί το κοινωνικό οδοντιατρείο, το οποίο ανήκει στην ενορία του Αγίου Γεωργίου, όπως αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ του Open.

Άγνωστοι μπήκαν στο χώρο του κοινωνικού οδοντιατρείου πριν από δύο ημέρες και το άδειασαν. Μεταξύ άλλων, οι διαρρήκτες έκλεψαν πόμολα, βρύσες, σωλήνες και χειρουργικά εργαλεία.

Ο πατήρ Ιγνάτιος Μόσχος, εφημέριος του Αγίου Γεωργίου Πειραιώς τόνισε ότι ο χώρος αυτός είναι ένα όραμα. “Στεναχωριόμαστε πάρα πολύ γιατί είναι ένα όραμα που πραγματοποιήθηκε, αρκετά χρόνια τώρα που δημιουργήθηκε και προσφέρουμε στον άνθρωπο… τώρα έχουν τα πάντα ρημάξει”. Όσο για το γεγονός ότι το οδοντιατρείο είναι απέναντι από το σπίτι της κυρίας Σακελλαροπούλου ο πατήρ Ιγνάτιος είπε: “Πιστεύαμε ότι θα έχουμε περισσότερη ασφάλεια και προστασία αλλά τώρα έγινε αυτό. Η ζημιά είναι άνω των 10.000 ευρώ”.

“Προσφέρουμε οδοντιατρικές υπηρεσίες σε όσους έχουν ανάγκη και δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν γι αυτές τις υπηρεσίες. Πέσαμε θύματα φτωχών… Ξεκολλάνε τα πόμολα, τις βρύσες, κόβουν τους σωλήνες και λεηλατούν όλο το υδραυλικό σύστημα δεν μπορώ να φανταστώ ότι είναι κάποιοι άνθρωποι που δεν είχαν ανάγκη αυτές τις πενταροδεκάρες. Αφαίρεσαν τις βρύσες, όλα τα χειρουργικά εργαλεία ακόμη και μέσα από τα συρτάρια μας, διασώθηκαν μόνο όσα είχαμε μέσα στον κλίβανο να τα αποστειρώσουμε για την επόμενη ημέρα” είπε η υπεύθυνη του οδοντιατρικού τμήματος, κ. Τόλια.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου