ΕΛΛΑΔΑ

Στη Βρέστη ο Δένδιας – Στην ατζέντα οι απειλές στην Μεσόγειο

στη-βρέστη-ο-δένδιας-στην-ατζέντα-οι-207977

Στη Βρέστη για την άτυπη συνάντηση “Gymnich” των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ βρίσκεται ο ο Έλληνας ΥΠΕΞ, Νίκος Δένδιας.

Κατά την άφιξή του, ζήτησε μία ειλικρινή συζήτηση για τις παραβιάσεις στη Μεσόγειο και την αμφισβήτηση της κυριαρχίας των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης:

“Το Άτυπο Συμβούλιο σήμερα έχει να συζητήσει εξαιρετικά σημαντικά πράγματα. Καταρχήν τη Στρατηγική Πυξίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με ιδιαίτερη αναφορά στα θέματα απειλών κατά της Ε.Ε. Ένας χώρος από όπου εκπορεύονται τέτοιες απειλές είναι η Ανατολική Μεσόγειος και νομίζω ότι επί τη βάσει αυτού θα πρέπει να γίνει μια ειλικρινής συζήτηση για το τι απειλεί την Ε.Ε. στην περιοχή αυτή και πώς αυτό πρέπει να αντιμετωπιστεί. Πώς πρέπει να αντιμετωπιστούν οι παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου και οι αμφισβητήσεις της κυριαρχίας των Κρατών Μελών της Ε.Ε”, δήλωσε για να προσθέσει:

Από εκεί και πέρα, η αυριανή συζήτηση ΕΕ-Αφρικής έχει μια ιδιαίτερη σημασία. Μετά τις επισκέψεις μου σε 5 αφρικανικές χώρες νομίζω ότι υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να συζητηθούν. Η Αφρική είναι η ήπειρος με τον πιο ραγδαία αυξανόμενο πληθυσμό και με τη μεγαλύτερη οικονομική ανάπτυξη, είναι ένα κομμάτι από το μέλλον του πλανήτη. Η Ε.Ε., ως οικονομικός χώρος δίπλα στη Αφρική, έχει πολλά να συζητήσει με αυτήν και πολλά να συνεισφέρει στο μέλλον της”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου