ΕΛΛΑΔΑ

Υπ. Υγείας: Νέα εγκύκλιος για τον αντικαπνιστικό νόμο

υπ-υγείας-νέα-εγκύκλιος-για-τον-αντικα-207760

Νεότερη εγκύκλιο, σχετικά με τους ελέγχους που διενεργούνται από τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες, εξέδωσε το Υπουργείο Υγείας, συνεχίζοντας την προσπάθεια για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, η υφυπουργός Υγείας Ζέττα Μακρή, στη νέα αυτή εγκύκλιό της που υπέγραψε προς τις υγειονομικές υπηρεσίες των περιφερειακών αυτοδιοικήσεων της χώρας, ζήτησε αναλυτική κατάσταση των αποτελεσμάτων των ελέγχων που αφορούν στην απαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους.

Ειδικότερα, ζήτησε τον αριθμό των κλιμακίων ελέγχων και των διενεργηθέντων ελέγχων, καθώς και τον αριθμό και το ύψος των προστίμων που έχουν επιβληθεί.

Επίσης, η κα Ζέττα Μακρή, θέλοντας να τονίσει την αποφασιστικότητα με την οποία αντιμετωπίζει το Υπουργείο Υγείας το κάπνισμα στους δημόσιους χώρους, ζητεί πλέον να λαμβάνει πλήρη ενημέρωση σχετικά με τους ελέγχους ανά δεκαπενθήμερο.

Σημειώνεται ότι η εν λόγω εγκύκλιος αποτελεί συνέχεια της εγκυκλίου που εξέδωσε η κα Μακρή στις 14 Ιανουαρίου 2014, σχετικά με την εφαρμογή του νομοθετικού πλαισίου απαγόρευσης του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους.

zougla.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου