ΕΛΛΑΔΑ

Στην κυκλοφορία δόθηκε ο δρόμος Αργοστολίου-Ληξουρίου

στην-κυκλοφορία-δόθηκε-ο-δρόμος-αργοσ-207726

Συνεχίζεται στην Κεφαλονιά ο δευτεροβάθμιος έλεγχος στα 1.400 σπίτια, τα οποία έχουν κριθεί προσωρινά μη κατοικήσιμα.

Στόχος, σύμφωνα με τις εντολές του υπουργού Υποδομών, Μ.Χρυσοχοΐδη, είναι να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία σε μία εβδομάδα, ώστε γρήγορα να αποκαταστήσουν οι πληγέντες τα σπίτια τους.

Επιπλέον, αναμένεται να εκδοθεί ειδικό ενημερωτικό φυλλάδιο για τους πολίτες, προκειμένου να διευκολυνθούν στις απαιτούμενες διαδικασίες.

Το απόγευμα της Δευτέρας δόθηκε στην κυκλοφορία η επαρχιακή οδός Αργοστολίου-Ληξουρίου στην οποία είχαν σημειωθεί καθιζήσεις και πτώσεις βράχων. Ο δρόμος έχει δοθεί στην κυκλοφορία υπό την επίβλεψη και υψηλή εποπτεία της Αστυνομίας.

Σύμφωνα με τον σεισμολόγο του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, Γεράσιμο Χουλιάρα, η μετασεισμική δραστηριότητα εξελίσσεται ομαλά. «Μέχρι στιγμής, εξελίσσεται ομαλά η μετασεισμική ακολουθία. Έχει κατέβει και το μέγεθος και το πλήθος των σεισμών. Αυτά δείχνουν οι ενόργανες παρατηρήσεις από το δίκτυο που έχουμε εγκαταστήσει στο νησί. Ελπίζουμε να πάει έτσι η κατάσταση και να εξελιχτεί ομαλά για όλους μας» αναφέρει στο ΑΠΕ.

Στο Ληξούρι και τα γύρω χωριά, διατίθενται, καθημερινά, 3.000 μερίδες φαγητού, διαδικασία η οποία όπως λένε οι υπεύθυνοι συντονισμού διεξάγεται ομαλά.

Στο κρουαζιερόπλοιο, το οποίο αγκυροβόλησε έξω από το λιμάνι του Ληξουρίου, μεταφέρθηκαν μέχρι τώρα μόνο 70 σεισμόπληκτοι, καθώς οι περισσότεροι θέλουν να μείνουν κοντά στα σπίτια τους μέσα στο αυτοκίνητό τους.

Την ίδια ώρα συνεχίζεται η εθελοντική προσφορά προς τους σεισμόπληκτους της Κεφαλονιάς. Δήμοι από όλη την Ελλάδα, οργανώσεις και σύλλογοι, κάνουν καθημερινές αποστολές βοήθειας στο νησί.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου