ΕΛΛΑΔΑ

ΠΦΣ: στέλνει φάρμακα αξίας 10.000€ στην Κεφαλονιά

πφσ-στέλνει-φάρμακα-αξίας-10-000e-στην-κεφαλ-206090

Φάρμακα αξίας 10.000 ευρώ στέλνει στην Κεφαλονιά ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος. Ενώ όλοι οι γιατροί του νησιού εξαιρούνται από το πλαφόν στην συνταγογράφηση φαρμάκων.

Την πλήρη φαρμακευτική περίθαλψη των κατοίκων της Κεφαλονιάς, που επλήγησαν από τον σεισμό, θα παρέχει ο τοπικός φαρμακευτικός Σύλλογος με την κάλυψη του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Αναλυτικότερα, έγκριση για την οικονομική βοήθεια έδωσε ο πρόεδρος του Π.Φ.Σ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης, σε πρώτο στάδιο ύψους 10.000 ευρώ στον Φαρμακευτικό Σύλλογο Κεφαλονιάς, ώστε όποιος σεισμοπαθής είναι ανασφάλιστος, ή έχασε το σπίτι του ή δεν έχει δυνατότητα να πληρώσει συμμετοχή ή ακόμη και στο ακέραιο τα φάρμακα του, να μπορεί να τα προμηθευτεί χωρίς καμία δαπάνη.

Παράλληλα οι γιατροί που βρίσκονται στο νησί, ανεξαρτήτως ειδικότητας, δεν υπόκεινται σε πλαφόν ή σε περιορισμό για την συνταγογράφηση φαρμάκων. Όσοι γιατροί επίσης, είτε του Δημοσίου, ή εθελοντές, ή ΜΚΟ, εγκαταστάθηκαν στην Κεφαλλονιά για να βοηθήσουν τους σεισμοπαθείς θα έχουν δικαίωμα πρόσβασης στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση.

Παράλληλα ο ΠΦΣ, σε συνεννόηση με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Δημ. Κοντό, γνωστοποιεί ότι οι γιατροί που βρίσκονται στο νησί, ανεξαρτήτως ειδικότητας, δεν υπόκεινται σε πλαφόν ή σε περιορισμό για την συνταγογράφηση φαρμάκων. Όσοι γιατροί επίσης, είτε του Δημοσίου, ή εθελοντές, ή ΜΚΟ, εγκαταστάθηκαν στην Κεφαλλονιά για να βοηθήσουν τους σεισμοπαθείς θα έχουν δικαίωμα πρόσβασης στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση

Ο Π.Φ.Σ. σημειώνει ότι για τις ενέργειες του είναι ενήμερος ο κ. Στράτος Σιμόπουλος γ.γ. Δημοσίων Έργων που βρίσκεται στην Κεφαλλονιά με εντολή του πρωθυπουργού και συντονίζει τις ενέργειες για την στήριξη των σεισμοπλήκτων.

life2day.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου