ΕΛΛΑΔΑ

Τσάι και συμπάθεια για τις Μπέτυ Μπαζιάνα και Εμινέ Ερντογάν στη «Μεγάλη Βρετάνια»

τσάι-και-συμπάθεια-για-τις-μπέτυ-μπαζι-206002

Για τσάι κάλεσε τη Μπέτυ Μπαζιάνα η Εμινέ Ερντογάν στο ξενοδοχείο στο οποίο διέμενε, αφού ακυρώθηκε το σύνολο του προγράμματος της συζύγου του Τούρκου Προέδρου, λόγω αδιαθεσίας.

Εκεί, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο πρώτες κυρίες βγήκαν στο μπαλκόνι και η κα Μπαζιάνα της έδειξε τη θέα και της μίλησε για την Ακρόπολη. Έκανε ιδιαίτερη μνεία στα μάρμαρα του Παρθενώνα, τα οποία τόνισε πως πρέπει να επιστραφούν στην Ελλάδα, στον τόπο που γεννήθηκαν, ως μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς. Η κ. Μπαζιάνα τόνισε πως βούλησή της είναι την επόμενη φορά που η Εμινέ Ερντογάν θα επισκεφθεί την Αθήνα να την ξεναγήσει η ίδια στο Μουσείο της Ακρόπολης, εκφράζοντας παράλληλα την ευχή να έχουν επιστραφεί και τα Μάρμαρα του Παρθενώνα.

Στη συνέχεια οι δύο κυρίες είχαν συνομιλία για την προσφυγική κρίση με αφορμή το βιβλίο που δώρισε η Μπέτυ Μπαζιάνα στην σύζυγο του Τούρκου Προέδρου, το οποίο είχε ζωγραφιές από προσφυγόπουλα.

Η σύζυγος του κ. Τσίπρα τόνισε πως και οι δύο χώρες έχουν πληγεί από την προσφυγική κρίση, υπογραμμίζοντας τις τεράστιες προσπάθειες που έχει καταβάλλει η Ελλάδα για να υποδεχθεί και να καλύψει τις ανάγκες των προσφύγων.

Επιπλέον,σύμφωνα με πηγές, η κ Μπαζιάνα τόνισε την ανάγκη προστασίας και αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες. Μάλιστα, έκανε ιδιαίτερη μνεία στην ανάγκη προστασίας και φροντίδας των ασυνόδευτων παιδιών αλλά και της επανένωσης των οικογενειών που χωρίστηκαν εξαιτίας της προσφυγικής κρίσης.


Σημειώνεται ότι οι δύο κυρίες δεν είναι η πρώτη φορά που συναντιούνται. Έχουν βρεθεί τον Μάιο στην Κίνα.

[protothema.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου