ΕΛΛΑΔΑ

«Σταθεροποίηση της τάξης του 30% στον αριθμό κρουσμάτων» δηλώνει ο Ζαούτης

σταθεροποίηση-της-τάξης-του-30-στον-αρι-205842

Σταθεροποίηση παρουσιάζεται τις τελευταίες ημέρες στον αριθμό των κρουσμάτων κορωνοϊού. «Βλέπουμε μια σταθεροποίηση στον αριθμό των κρουσμάτων της τάξης του 30% τις τελευταίες μέρες. Είναι σχεδόν 10 – 15 μέρες μετά τα τελευταία μέτρα που ελήφθησαν», δήλωσε στο Mega ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης.

«Ένα σημαντικό ποσοστό μείωσης είναι λόγω των μέτρων που ελήφθησαν στα τέλη του Δεκέμβρη», σημειώνει ο κ. Ζαούτης, επισημαίνοντας ότι πλέον, μετά τις γιορτές, έχουμε και λιγότερο συνωστισμό αλλά και περισσότερους πολίτες που ασθένησαν.

Αναφερόμενος στο άνοιγμα των σχολείων, ο κ. Ζαούτης τόνισε τη σημασία του λέγοντας ότι ορθώς οι μαθητές επέστρεψαν στις αίθουσες.

«Το άνοιγμα των σχολείων έπρεπε να γίνει και πρέπει να το υποστηρίξουμε όλοι. Είδαμε την πρώτη εβδομάδα με τα τεστ αρκετά παιδιά που βγήκαν θετικά αλλά ο δείκτης θετικότητας στα παιδιά σε σχέση με τους ενήλικες, είναι πολύ χαμηλότερος», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι «είναι αναμενόμενο να δούμε αύξηση στον απόλυτο αριθμό κρουσμάτων γιατί εξετάζονται όλα τα παιδιά».

Σχετικά με τα rapid test και την αξιοπιστία τους, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ σημείωσε: «Είναι αξιόπιστα τα rapid test. Κάποια έχουν μειωμένη ευαισθησία αλλά είναι αρκετά καλά για να πιάσουν τα περισσότερα στελέχη».

protothem.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου