ΕΛΛΑΔΑ

Αμετανόητοι οι αρνητές γονείς στο Ηράκλειο

αμετανόητοι-οι-αρνητές-γονείς-στο-ηρά-205571

Η μάστιγα των αρνητών γονιών συνεχίζεται με κάποιους γονείς να εξακολουθούν να μην στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο.

Συγκεκριμένα εκτός μαθητικής διαδικασίας στο Ηράκλειο της Κρήτης εξακολουθούν να παραμένουν 21 παιδιά λόγω των αρνητών – γονέων τους.

Μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου Μανώλης Μπελαδάκης σημείωσε πως είναι άγνωστο αν οι γονείς αυτοί περάσουν το κατώφλι του Εισαγγελέα, ωστόσο δόθηκε ένα περιθώριο 2 – 3 ημερών, ώστε να επικαιροποιηθούν τα στοιχεία.

«Χθες ζήτησα να μας κοινοποιήσουν τι έγινε με τα παιδιά και συγκεντρώσαμε στοιχεία ώστε τη Δευτέρα να ενημερώσουμε το γραφείο του Εισαγγελέα. Σε σύνολο 23 παιδιών που δεν φοιτούσαν ενημερωθήκαμε σήμερα από την επικαιροποίηση, ότι τα 21 εξακολουθούν μέχρι τώρα να μη φοιτούν. Τη Δευτέρα θα τα στείλουμε τα στοιχεία, αν εξακολουθούν να είναι τόσα παιδιά εμείς θα διαβιβάσουμε την αλληλογραφία και τα έγγραφα και ο Εισαγγελέας θα κάνει όσα προβλέπονται για να μην καταστρατηγείται το δικαίωμα των παιδιών στη μόρφωση» τόνισε ο κ. Μπελαδάκης.

Κλείνοντας, ο κ. Μπελαδάκης σημείωσε πως ο νομός Ηρακλείου έχει 27,5 χιλ. μαθητές και υπάρχουν ακόμη 21 παιδιά που δεν φοιτούν στο σχολείο. «Είναι ένα απειροελάχιστο ποσοστό αλλά και ένας μαθητής να ήταν, είναι σημαντικό για εμάς, μην το αφήσουμε πίσω. Σε κάθε περίπτωση αυτό που μπορούσαμε να το κάνουμε, το κάναμε».

newsit.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου