ΕΛΛΑΔΑ

Κομισιόν: Μάλλον θετικές για την Ελλάδα οι δηλώσεις Ραντερμάχερ

κομισιόν-μάλλον-θετικές-για-την-ελλάδ-205385

Μάλλον θετικές για την Ελλάδα, χαρακτηρίζει εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τις δηλώσεις σε γερμανική εφημερίδα του γενικού διευθυντή της Eurostat, Βάλτερ Ράντερμάχερ.

Συγκεκριμένα, εκπρόσωπος της Επιτροπής, ερωτηθείς σχετικά από το ΑΠΕ- ΜΠΕ, παρατήρησε ότι η συνέντευξη στη γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung είχε πολύ πιο θετικό τόνο από αυτόν που της αποδόθηκε. Σύμφωνα με τον ίδιο εκπρόσωπο, στη συνέντευξη που παραχώρησε ο Β. Ράντερμάχερ εμφανίζεται ικανοποιημένος από την έως σήμερα συνεργασία των υπηρεσιών της Eurostat και των αρμόδιων υπηρεσιών της Ελλάδας και επισημαίνει την πρόοδο που έχει σημειώσει η χώρα στη συλλογή στοιχείων.

Ερωτηθείς, εξάλλου, αν από τις γενικές τάσεις των πρώτων τριών τριμήνων του 2013, η Ελλάδα τείνει να επιτυγχάνει τον στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής απάντησε ότι η Eurostat δεν μπορεί να σχολιάσει χωρίς τα στοιχεία και του τελευταίου τριμήνου.

Ο ίδιος εκπρόσωπος υπενθύμισε, επίσης, ότι η Eurostat δημοσιοποιεί τα στοιχεία για το χρέος και το έλλειμμα των χωρών-μελών, δύο φορές τον χρόνο.

Τα στοιχεία δημοσιοποιούνται για πρώτη φορά τον Απρίλιο και τον Οκτώβριο γίνεται η επικύρωσή τους.

newpost.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου