ΕΛΛΑΔΑ

Κουτσούμπας: Δίκαιος ο αγώνας των αγροτών

κουτσούμπας-δίκαιος-ο-αγώνας-των-αγρο-205320

Την αμέριστη συμπαράσταση του ΚΚΕ στον αγώνα των αγροτών εξέφρασε ο γγ του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας, στη διάρκεια της συνάντησής του, τη Δευτέρα, με την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπής μπλόκων των αγροτών.

«Είναι αγώνας δίκαιος, αγώνας πραγματικά επιβίωσης. Τα μπλόκα είναι μαζικά, θα πρέπει να μαζικοποιηθούν ακόμα περισσότερο, έγινε μια τεράστια προσπάθεια αυτές τις μέρες. Χθες η μεγάλη κινητοποίηση των εργαζομένων της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, από εργατικά σωματεία, Εργατικά Κέντρα και μαζικούς φορείς, ήταν ένα πρώτο βήμα» δήλωσε ο κ. Κουτσούμπας, προσθέτοντας:

«Θα επιμένουμε ακόμα περισσότερο πως πρέπει να φτιαχτεί μια μεγάλη κοινωνική, λαϊκή συμμαχία συμπαράστασης στους έλληνες αγρότες, βεβαίως συνδυασμένη και με άλλα αιτήματα, γιατί η ελληνική αγροτιά παλεύει για το ψωμί του εργαζόμενου όπου κι αν κατοικεί αυτός, είτε στην ύπαιθρο, είτε στα μεγάλα αστικά κέντρα».

Από την πλευρά του, ο Βαγγέλης Μπούτας, μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ (Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση), πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Καρδίτσας και περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας ευχαρίστησε το ΚΚΕ για την συμπαράστασή του και ευχήθηκε «να βρούμε την ίδια συμπαράσταση στα αιτήματά μας και από τα άλλα κόμματα που θα συναντήσουμε στην Βουλή, γιατί πολλές φορές λέγεται ’είμαστε μαζί σας, αλλά με άλλα αιτήματα’».

Ο κ. Μπούτας είπε ότι τα αιτήματα των αγροτών είναι αιτήματα επιβίωσης και πρόσθεσε: «Χθες καταλάβαμε πολύ καλά ότι αυτό μπορούμε να το πετύχουμε σε συμμαχία με τα άλλα λαϊκά στρώματα, αυτό αποδείχθηκε χθες, θα το επιδιώξουμε ξανά την Πέμπτη στις 15.00».

Σε ερώτηση για τις προθέσεις των αγροτών, σχετικά με τα μπλόκα, είπε: «Περιμένουμε την απάντηση της κυβέρνησης, ζητήσαμε συνάντηση με τον κ. Στουρνάρα, θα λάβουμε τις απαντήσεις, θα μαζευτούν οι Συντονιστικές Επιτροπές και θα αποφασίσουμε» τονίζοντας ότι «αν αυτό γίνει ακόμα και σήμερα εμείς το θέλουμε» και σημειώνοντας ότι ο κ. Στουρνάρας δεν έχει απαντήσει ακόμα στους αγρότες.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου