ΕΛΛΑΔΑ

H επίσκεψη Ερντογάν στην Κομοτηνή [εικόνες]

h-επίσκεψη-ερντογάν-στην-κομοτηνή-εικό-204850

Στην Κομοτηνή έφτασε το πρωί της Παρασκευής ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, όπου προσευχήθηκε στο τζαμί Κιρ Μαχαλά.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας έγινε δεκτός με χειροκροτήματα από το συγκεντρωμένο πλήθος μπροστά από το τέμενος με τις γυναίκες να είναι συγκεντρωμένες σε ικανή απόσταση από τους άνδρες όπως επιβάλλει το ισλαμικό πρωτόκολλο.

Ορισμένοι εκ των παρισταμένων φώναζαν ρυθμικά το όνομα του Ταγίπ Ερντογάν.

Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια και ο ειδικός πομπός jamming που χρησιμοποιείται έχει ακυρώσει τις συνδέσεις 3G και 4G της κινητής τηλεφωνίας γύρω από το τέμενος Κιρ Μαχαλά.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας βρίσκεται στο μειονοτικό σχολείο και μετά θα έχει γεύμα προς τιμήν του σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης, όπου και θα δεχθεί τους προύχοντες της μουσουλμανικής κοινότητας, βουλευτές, μουφτήδες, κοινοτάρχες και άλλα μέλη της μειονότητας.

Η αναχώρησή του προβλέπεται από την Αλεξανδρούπολη στις 16.00 το απόγευμα.

Ήδη στο δημοτικό σχολείο Τζαμάλ Μπαγιάρ έχει συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου και στην αυλή έχουν παραταχθεί όλα τα παιδιά. Εκεί βρίσκονται και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος και ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατιδης.

Ο Ταγίπ Ερντογάν θα επισκεφθεί δύο τάξεις του σχολείου. Η παρουσία της αστυνομίας είναι έντονη και ορατή σε κάθε σημείο.
Στιγμιότυπα από την επίσκεψη Ερντογάν στην Κομοτηνή:

Ο Ταγίπ Ερντογάν στο μειονοτικό σχολείο
Ο Ταγίπ Ερντογάν μοιράζει δώρα στα παιδιά


[zougla.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου