ΕΛΛΑΔΑ

Κατασχέθηκαν πάνω από 400 κιλά σαφρίδια, τσιπούρες και γλώσσες

κατασχέθηκαν-πάνω-από-400-κιλά-σαφρίδια-203627

Τετρακόσια σαράντα πέντε κιλά αλιεύματα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χθες το βράδυ στην ιχθυόσκαλα Ν.Μηχανιώνας, από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Συγκεκριμένα:

α) Σε ψυκτικό θάλαμο αίθουσας δημοπράτησης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 16 κιλά σαφρίδια μικρού μεγέθους, διαστάσεων 10-11 εκατοστών, κάτω του ελάχιστου επιτρεπόμενου μεγέθους των 15 εκατοστών, χωρίς να τηρούνται οι προδιαγραφές περί ιχνηλασιμότητας.

β) Σε ψυκτικούς θαμάλους αίθουσας δημοπράτησης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 48 κιλά γλώσσες μικρού μεγέθους, διαστάσεων 16-18 εκατοστών, κάτω του ελάχιστου επιτρεπόμενου μεγέθους των 20 εκατοστών, τα οποία είχαν αλιευθεί εκφορτωθεί και διατεθεί από Α/Κ σκάφη για εμπορία-πώληση.

γ) Σε ψυκτικό θάλαμο αίθουσας ιχθυόσκαλας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 391 κιλά τσιπούρες μικρού μεγέθους, διαστάσεων 13-16 εκατοστών, κάτω του ελάχιστου επιτρεπόμενου μεγέθους των 20 εκατοστών, τα οποία ήταν στην κατοχή εταιρίας εμπορίας αλιευμάτων για πώληση και εμπορία.

Από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Ν.Μηχανιώνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, βεβαιώθηκαν μία αγορανομική και τρεις αλιευτικές παραβάσεις, ενώ τα κατασχεθέντα αλιεύματα πρόκειται να διατεθούν σε ευαγή ιδρύματα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου