ΕΛΛΑΔΑ

Αγωνία τέλος: Βρέθηκε στη Γαλλία η 7χρονη Βαλεντίν

αγωνία-τέλος-βρέθηκε-στη-γαλλία-η-7χρον-202134

Λήξη συναγερμού για την 7χρονη Βαλεντίν που ήταν αγνοούμενη από 23 Δεκεμβρίου του 2019.

Σύμφωνα με πληροφορίες του theTOC, η μικρή βρέθηκε στη Γαλλία μαζί με τη σύντροφο του πατέρα της και είναι καλά στην υγεία της.

Σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα ο πατέρας της. Σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία με κατηγορίες για παράβαση του άρθρου 216 του Ποινικού κώδικα, δηλαδή για κατοχή πλαστών εγγράφων, τα οποία δεν αφορούν την άδεια διαμονής και το ταξιδιωτικό έγγραφο που έχει στην κατοχή του. Κατηγορείται, επίσης, για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών. Μαζί του οδηγούνται σήμερα στον εισαγγελέα άλλοι έξι φίλοι του καθώς στον χώρο που διαμένουν εντοπίστηκε ένα πλαστό δελτίο ταυτότητας.

Οι αξιωματικοί της αστυνομίας έχουν συλλέξει αριθμό στοιχείων και ανακριβιών τόσο από τις καταθέσεις του πατέρα όσο και από τις δημόσιες δηλώσεις του.

Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά νωρίτερα, ο πατέρας κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις -χωρίς ωστόσο να έχει δώσει ικανοποιητικές απαντήσεις- για τις δύο φορές που εμφανίστηκε στο αεροδρόμιο αλλά και για το ταξίδι που έκανε στη Γαλλία λίγους μήνες πριν την εξαφάνιση της Βαλεντίν.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο κινητό τηλέφωνο του πατέρα της 7χρονης βρέθηκαν επικοινωνίες με άτομα από την Γαλλία, πριν και μετά την εξαφάνιση της κόρης του. Στη Γαλλία βρίσκεται η πρώην σύντροφος του πατέρα και εξεταζόταν το ενδεχόμενο η συγκεκριμένη γυναίκα να εμπλέκεται με κάποιο τρόπο στην υπόθεση, είτε να πήρε μαζί της το παιδί, με σκοπό να το δώσει για υιοθεσία, λαμβάνοντας βέβαια χρηματικό ποσό για την πράξη της.

Σε δηλώσεις του ο δικηγόρος του πατέρα ανάφερε ότι η Αστυνομία επικεντρώνει τις έρευνες της στην καταγγελία του ίδιου του πατέρα την προηγούμενη Παρασκευή σε τηλεοπτική εκπομπή του Alpha. Θυμίζεται ότι, μεταξύ άλλων, ο πατέρας υποστήριξε ότι ενδεχομένως η πρώην σύντροφός του, που βρίσκεται στο Παρίσι, σχετίζεται με την εξαφάνιση του παιδιού, καθώς μπορεί να έπεισε την μικρή να την ακολουθήσει.

Το κινητό τηλέφωνο και οι «τυφλές» κλήσεις

Οι έρευνες επικεντρώνονται και στο κινητό τηλέφωνο του πατέρα. Συγκεκριμένα γίνονται έρευνες προκειμένου να διαπιστωθεί η ταυτότητα των ατόμων που κάλεσε στο τηλέφωνο το κρίσιμο χρονικό διάστημα, κυρίως στη Γαλλία. «Είμαι πεπεισμένος από τις εξελίξεις των τελευταίων ωρών, πως τα επόμενα 24ωρα θα γνωρίζουμε την αλήθεια, για αυτή την σοβαρή υπόθεση. Επίσης πεποίθηση μου είναι πως τουλάχιστον ο ίδιος δεν έχει βλάψει το παιδί του», ανέφερε ο δικηγόρος σε δηλώσεις του.

Ο ρόλος των ΜΚΟ

Σύμφωνα με πληροφορίες στο “μικροσκόπιο” έχει μπει και δήλωση που έκανε ο ίδιος την περασμένη Παρασκευή, στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ», ο οποίος υποστήριξε πως τον είχαν πλησιάσει δύο φορές ΜΚΟ και του ζήτησαν να δώσει το παιδί για υιοθεσία. Ο πατέρας του 7χρονου κοριτσιού είχε πει ότι ΜΚΟ του είχαν ζητήσει δυο φορές ενώ βρισκόταν στη Λέσβο κι άλλη μια ενώ είχε πια έρθει στην Αθήνα, να υιοθετήσουν το παιδί.

«Αποκλείω κατηγορηματικά την διάπραξη αδικήματος σε ό,τι αφορά την ανήλικη Βαλεντίν, αλλά δεν μπορώ με απόλυτη βεβαιότητα να γνωρίζω τι προηγήθηκε της εξαφάνισης της» ανέφερε ο δικηγόρος του πατέρα σημειώνοντας ότι βρίσκεται σε πάρα πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση, στα όρια της κατάρρευσης.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου