ΕΛΛΑΔΑ

Γαλάζιο μέτωπο στην Κ.Μακεδονία, υποψήφιος και ο Γ.Ιωαννίδης

γαλάζιο-μέτωπο-στην-κ-μακεδονία-υποψή-201795

Την υποψηφιότητά του για την Κεντρική Μακεδονία ανακοίνωσε την Παρασκευή ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Γιάννης Ιωαννίδης. Όπως εκτιμάται η ΝΔ αναμένεται να δώσει την στήριξή της στον κ. Ιωαννίδη, αγνοώντας την υποψηφιότητα του νυν περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα, ο οποίος έσπευσε να ανακοινώσει την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος την Πέμπτη, χωρίς να έχει συμφωνήσει με την Συγγρού.

Σε δήλωσή του, που δημοσιοποιήθηκε από το πολιτικό του γραφείο, ο κ. Ιωαννίδης σημειώνει:

«Είναι γνωστή η αγάπη που τρέφω για τον τόπο μου, καθώς και ο σεβασμός μου για τις θυσίες και τους αγώνες των Μακεδόνων στη μακραίωνη Ιστορία μας.

Μετά από πολλή σκέψη και έχοντας ήδη υπηρετήσει την πολιτική από το βήμα του βουλευτή και τη θέση του υφυπουργού Αθλητισμού, αποφάσισα να θέσω τον εαυτό μου στην υπηρεσία και την κρίση των Μακεδόνων συμπολιτών μου στις εκλογές του Μαΐου για την περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας.

» Αποφάσισα να θέσω την υποψηφιότητά μου στην κρίση των Μακεδόνων συμπολιτών μου με στόχο να αναδείξω και να επιλύσω τα πραγματικά ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, πέρα από τα στενά κομματικά ’τείχη’, όπως άλλωστε το απαιτούν οι σημερινοί καιροί.

» Προσδοκία μου είναι η υποψηφιότητά μου να δώσει στην επικείμενη αναμέτρηση για τις περιφερειακές εκλογές τον χαρακτήρα που της αναλογεί και της αξίζει, με κυρίαρχο διακύβευμα την προσφορά στους πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους σε πλήρη αντιστοιχία με την προσπάθεια για εκσυγχρονισμό των υποδομών».

Επιμένει και ο Τζιτζικώστας

Πάντως, στην υποψηφιότητά του επιμένει και ο Απόστολος Τζιτζικώστας, όπως δήλωσε ο ίδιος σε δημοσιογράφους.

«Ο προεκλογικός αγώνας ξεκίνησε. Εύχομαι όλοι οι υποψήφιοι στην Περιφέρειά μας να δώσουμε έναν έντιμο και πολιτισμένο αγώνα για το καλό των πολιτών της Κεντρικής Μακεδονίας. Σας ευχαριστώ» είπε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση αν θα επιμείνει στην υποψηφιότητά του σε περίπτωση που η Νέα Δημοκρατία στηρίξει επίσημα τον Γιάννη Ιωαννίδη απάντησε «κανονικά», δηλαδή θα είναι υποψήφιος.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου